Cobra Darkspeed Max, Darkspeed X och Darkspeed LS har godkänts av USGA

Taylormade Qi10 LS

Cobra Darkspeed

Cobra Darkspeed Max, Darkspeed X och Darkspeed LS har lagts till USGA:s lista över godkända klubbor.

Genom att lägga till en driver på den godkända listan blir den tillåten att användas i officiella turneringar.


Detaljer om Darkspeed

Även om Cobra inte har släppt något officiellt meddelande om Darkspeed-drivrarna, kan vi med historien som guide, tillsammans med USGA:s bilder och beskrivningar, lära oss några saker om dem.

Loftalternativ

USGA:s anteckningar att Darkspeed LS kommer i en version med 8, 9 och 10,5 grader, medan Darkspeed Max och Darkspeed X kommer att finnas tillgängliga som en klubba med 9, 10,5 och 12 grader.

Kolfiber

Cobra har tidigare använt kolfiber på sulan av sina drivers, och på bilder kan vi se vad som verkar vara kolfiber på sulan också. USGA:s bilder visar inte ovansidan av klubban, men Cobra har använt kolfiber i kronan på sina drivers i flera år, så vi kan anta att de kommer att ha det också.

Justerbart viktsystem

Under flera säsonger har Cobras drivers utrustats med anpassningsbara vikter för att ge spelare och justerare möjlighet att skapa önskad draw- eller fade-effekt. Darkspeed Max är konstruerad med en viktkontakt i både hälen och baktill, vilken kan rymma en vikt på 12 gram och en på 3 gram. Darkspeed X har viktkontakter placerade baktill och i mitten av sulan samtidigt som den har plats för en 12-grams-vikt och en 3-grams-vikt. Darkspeed LS sticker ut med tre viktkontakter, två framtill och en baktill, och verkar inkludera ett par 3-grams-vikter tillsammans med en vikt på 12 gram.

Lansering

Traditionellt sett släpper Cobra sina nya produktlinjer i början av januari, antingen dagarna före PGA Merchandise Show i Orlando, Florida, eller vid själva mässan. Vi har ingen information om när Darkspeed-drivrarna kommer att släppas, men den tidsperioden skulle vara logisk.

Upptäck drivers från Cobra

Cobra driver
Happy Golfer
Jesper Jegander happygolfer

Jesper Jegander

Vi använder kakor för att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Läs mer i vårCookie policy