Börja spela golf med Happy Golfer

Vill du börja spela golf?

Nybörjarkurser online eller på golfklubb.

CardBackground

Online

995kr

Ta ditt gröna kort online i din egen takt. Perfekt för dig som gillar självinlärning.

CardBackground

Stockholm

1295 kr

För dig som föredrar praktisk träning har vi en intensivkurs på vår hemmabana.

Andra kurser

Grönt Kort I Göteborg

Ta grönt kort i Göteborg

Vi har samlat alla de bästa nybörjarkurserna i Göteborg.

fr. 1600kr

Grönt kort i Malmö

Ta grönt kort i Malmö

De bästa grönt kort kurserna i Skåne samlade på ett ställe.

fr. 1299kr

Ta grönt kort i golf

Vill du ta grönt kort? Du är inte ensam. Golf är Sveriges fjärde största sport med över 500 000 aktiva utövare. Varje år upptäcker drygt 30 000 personer sporten och tillsammans spelar Sveriges golfare över 6 miljoner rundor. För att få spela golf i Sverige krävs ett grönt kort och ett golf-ID. Det gröna kortet är ett bevis på att du uppfyller grundläggande krav på säkerhet och spelförståelse. Med Happy Golfer kan du ta grönt kort online eller gå en grönt kort kurs i Stockholm.

Vad krävs för att ta grönt kort?

Förr var golfen inte särskilt inbjudande och att ta sitt gröna kort var förknippat med höga kostnader och en krånglig process. Numera är situationen lyckligtvis annorlunda och du kan komma igång med golf snabbt och till en billig peng.


Det finns några steg du måste ta dig igenom för att börja spela. Det första är en golfkurs, fysisk eller nätbaserad, där du lär dig hur sporten fungerar. Både hur man svingar en klubba, vilka regler som gäller och hur man spelar säkert på banan.


Därefter väntar golfförbundets obligatoriska regelutbildning för nya golfare. Denna nätbaserade kurs (det är inget prov) tar du dig igenom på egen hand och det finns inga moment du kan misslyckas med. Kursen har ersatt de regelprov som fanns förr. 


När du klarat av regelutbildningen är det dags att sticka ut på bana och spela! Som ny golfare måste du spela tillsammans med en mer erfaren spelare. Det är detta som kallas för en fadderrunda eller spelprov. Ni går en runda tillsammans och du registrerar dina poäng på golf.se. När du klarar av att spela 9 hål på motsvarande hcp 54 har du klarat spelprovet - och därmed tagit grönt kort! 


Efter att du klarat av spelprovet och registrerat det på golf.se måste din hemmaklubb godkänna ditt gröna kort. Om du är medlem hos oss på Happy Golfer (medlemskap från 389kr som du kan spela med över hela landet, på alla banor) så anmäler du ditt avklarade spelprov här.Så här tar du grönt kort

Du tar ditt gröna kort i fyra enkla steg. När alla steg är avklarade kontaktar du din hemmaklubb för att få ditt gröna kort godkänt.


  1. Gå en golfkurs (nätbaserad eller lokal)
  2. Gör golfförbundets obligatoriska regelutbildning
  3. Genomför spelprov (fadderrunda)
  4. Anmäl avklarat spelprov till din hemmaklubb
Var kan jag ta det gröna kortet?

Nästan alla golfklubbar i hela landet erbjuder någon form av utbildning för nya golfare. Vilken kurs som passar dig bäst beror så klart på var du befinner dig, samt vilka förkunskaper du har. Ett smidigt sätt att börja spela golf på är att ta grönt kort online. Då betalar du 995kr och startar kursen direkt!

Om du hellre vill gå en traditionell golfkurs med instruktör finns det bla. kurser i:

Vad kostar grönt kort i golf?

Om du vill ta grönt kort billigt rekommenderar vi att göra det online, vår kurs kostar tex. endast 995kr.


Har du siktet inställt på en traditionell golfkurs kan priset variera ganska mycket beroende på vilken klubb du går till, hur omfattande kursen är tidsmässigt, om det ingår någon form av medlemskap, om det är i grupp eller ej osv. De flesta klubbar ligger dock runt 2500kr för ca 10 timmars utbildning. I Stockholm kan du ta grönt kort för 1295kr

Hur lång tid tar det att ta grönt kort?

Från och med den 15 april 2022 gäller nya regler för hur man tar grönt kort. Syftet är att förenkla nya golfares väg in i sporten. Detta gör att du numera kan ta ditt gröna kort på mindre än 24 timmar! Om du vill ta grönt kort snabbt rekommenderar vi vår digitala golfutbildning för nya golfare. Här lär vi dig allt du behöver för att spela golf och lotsar dig genom förbundets obligatoriska regelutbildning, samt hur du bär dig åt för att fixa spelprovet snabbt och enkelt.

Använd ditt friskvårdsbidrag till golf

Från och med 2020 är golfen friskvårdsberättigad vilket innebär att du kan använda ditt friskvårdsbidrag både för att ta grönt kort och för att teckna medlemskap. Vi samarbetar med alla de största portalerna, tex. Benify, Epassi och Actiway - sök på "Happy Golfer". Skriv till oss i supportchatten om du har frågor om hur du kan använda ditt friskvårdsbidrag på happygolfer.se.

Hur gammal måste man vara för att spela golf?

Det finns inte någon speciell åldergräns för att spela golf. Du som förälder avgör när ditt barn är moget nog att spela säkert på en golfbana. Vissa kurser har åldersgräns, vanligtvis runt 12 år, men det gäller långt i från alla. Många klubbar erbjuder speciella gruppträningar för barn och golfförbundet har tagit fram en egen satsning för barn som de kallar Golfäventyret.


På våra kurser (både på nätet och fysiskt i Stockholm) finns ingen åldersgräns!

Hur länge gäller grönt kort?

Det korta svaret är att ett grönt kort inte går ut. Har du en gång tagit grönt kort har du kvar det för alltid. Det gäller dock i praktiken bara dig som tagit grönt kort efter säsongen 2004 när systemet med golf-ID infördes! Tog du grönt kort innan 2004 saknar du förmodligen golf-ID och ditt gröna kort finns inte sparat i golfens IT-system. Klicka här för att hitta ditt golf-ID.

Hur vet jag om jag har ett grönt kort?

Du vet att du har grönt kort om du kan logga in på golf.se och ser ditt golf-ID samt ett handicap som understiger 54. Är ditt hcp tec. 99 har du sk. "Nybörjarstatus" som medför begränsad tillgång till golfens IT-system för både bokning av starttid och registrering av rundor. För att bli av med nybörjarstatusen krävs ett godkänt spelprov.