Börja spela golf med Happy Golfer

Vi har sedan 2011 utbildat över 10 000 nya golfare! Välj någon av våra nybörjarkurser för att snabbt och enkelt komma igång med golf 2023

Temp

Grönt kort Online

995 kr

För dig som gillar självlärning - starta kursen direkt!

Starta nu
Temp

Grönt kort i Stockholm

1 295 kr

För dig som vill ha en gedigen praktisk utbildning.

Boka kurs

Andra populära nybörjarkurser

Ta grönt kort i Göteborg

Ta grönt kort

Göteborg

All information du behöver för att ta grönt kort i Göteborg!

fr 1600 kr

Läs mer
Ta grönt kort i malmö

Ta grönt kort

Malmö

All information du behöver för att ta grönt kort i Malmö!

fr 1299 kr

Läs mer

Ta grönt kort i golf

Vill du ta grönt kort? Du är inte ensam. Golf är Sveriges fjärde största sport med över 500 000 aktiva utövare. Varje år upptäcker drygt 30 000 personer sporten och tillsammans spelar Sveriges golfare över 6 miljoner rundor. För att få spela golf i Sverige krävs ett grönt kort och ett golf-ID. Det gröna kortet är ett bevis på att du uppfyller grundläggande krav på säkerhet och spelförståelse. Med Happy Golfer kan du ta grönt kort online eller gå en grönt kort kurs i Stockholm.

Vad krävs för att ta grönt kort?

Förr var golfen inte särskilt inbjudande och att ta sitt gröna kort var förknippat med höga kostnader och en krånglig process. Numera är situationen lyckligtvis annorlunda och du kan komma igång med golf snabbt och till en billig peng.

Det finns några steg du måste ta dig igenom för att börja spela. Det första är en golfkurs, fysisk eller nätbaserad, där du lär dig hur sporten fungerar. Både hur man svingar en klubba, vilka regler som gäller och hur man spelar säkert på banan.

Därefter väntar golfförbundets obligatoriska regelutbildning för nya golfare. Denna nätbaserade kurs (det är inget prov) tar du dig igenom på egen hand och det finns inga moment du kan misslyckas med. Kursen har ersatt de regelprov som fanns förr. 

När du klarat av regelutbildningen är det dags att sticka ut på bana och spela! Som ny golfare måste du spela tillsammans med en mer erfaren spelare. Det är detta som kallas för en fadderrunda eller spelprov. Ni går en runda tillsammans och du registrerar dina poäng på golf.se. När du klarar av att spela 9 hål på motsvarande hcp 54 har du klarat spelprovet - och därmed tagit grönt kort! 

Efter att du klarat av spelprovet och registrerat det på golf.se måste din hemmaklubb godkänna ditt gröna kort. Om du är medlem hos oss på Happy Golfer (medlemskap från 389kr som du kan spela med över hela landet, på alla banor) så anmäler du ditt avklarade spelprov här.


Så här tar du grönt kort:

  1. Gå en golfkurs (nätbaserad eller lokal)
  2. Gör golfförbundets obligatoriska regelutbildning
  3. Genomför spelprov (fadderrunda) 
  4. Anmäl avklarat spelprov till din hemmaklubb


Var kan jag ta det gröna kortet?

Nästan alla golfklubbar i hela landet erbjuder någon form av utbildning för nya golfare. Vilken kurs som passar dig bäst beror så klart på var du befinner dig, samt vilka förkunskaper du har. Ett smidigt sätt att börja spela golf på är att ta grönt kort online. Då betalar du 995kr och startar kursen direkt! 

Om du hellre vill gå en traditionell golfkurs med instruktör finns det bla. kurser i: 

Vad kostar det?

Om du vill ta grönt kort billigt rekommenderar vi att göra det online, vår kurs kostar tex. endast 995kr.

Har du siktet inställt på en traditionell golfkurs kan priset variera ganska mycket beroende på vilken klubb du går till, hur omfattande kursen är tidsmässigt, om det ingår någon form av medlemskap, om det är i grupp eller ej osv. De flesta klubbar ligger dock runt 2500kr för ca 10 timmars utbildning. I Stockholm kan du ta grönt kort för 1295kr

Vi använder kakor för att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Läs mer i vårCookie policy