blogg /

Golf ID, vad är det?

Golfare med golf-ID

Du måste ha ett golf-ID för att spela på Svenska banor

Du behöver inte kunna ditt golf-ID för att bli medlem i Happy Golfer. Vi hittar ditt golf-ID i systemet.

Har du glömt ditt golf-ID?

Klicka här så hjälper vi dig hitta ditt golf-ID.

Happy Golfer

Vad är ett golf-ID?

Man hör många prata om Golf-ID i golfsverige. Men vad är det egentligen? Golf ID är det som ersätter det tidigare medlemsnumret, dvs ditt unika identifikationsnummer i Golfens IT system, GIT.

Ditt unika ID består av nio siffror i formatet ÅÅMMDD-XXX där de första sex är från ditt personnummer och de sista tre genereras slumpmässigt i Golfens IT System.


Vad använder jag mitt ID till?

Du använder ditt ID till det mesta som har med administration kring spelet att göra, tex. för att identifiera dig när du bokar starttider, registrerar rundor, anmäler dig till tävlingar eller ställer upp som fadder för någon annan.

I samband med att ditt golf-ID skapas får du också ett lösenord som mailas till dig. Det använder du för att logga in på golf.se där du bokar dina starttider mm.

Du behöver också ditt ID om tar direktkontakt med en golfklubb för att tex. boka starttid. 

Du använder ditt ID för att:

 • Logga in på golf.se
 • Boka starttider på golf.se
 • Registrera dina spelade rundor
 • Anmäla dig till tävlingar
 • Vara markör för någon annan golfare
 • Bli medlem i golfklubb

Måste jag ha ett ID?

Ja, för att spela på en bana som är ansluten till SGF behöver du ha grönt kort och ett aktivt golf-ID.

Det finns dock några banor i Sverige som står utanför SGF där du är välkomen att spela även utan grönt kort. Dessa kallas Pay & Play-banor och håller i regel något lägre kvalitet. Läs vår artikel om Pay & Play-banor här.


När får jag ett golf ID?

Du får ett golf-ID när du börjar spela golf i Sverige, oavsett om du tar grönt kort online eller via en fysisk grönt kort utbildning. Sedan behåller du ditt unika ID genom hela din golfkarriär, även om du byter hemmaklubb eller medlemskap.

Vad innebär “aktivt golf-ID”?

Ditt golf-ID blir aktivt i samma stund som du blir medlem i en golfklubb. Det spelar ingen roll om du väljer en brevlådeklubb eller ett traditionellt medlemskap. När du har ett aktivt medlemskap får du full tilltång till golf.se och tillhörande IT-tjänster. Ditt golf id förblir aktivt så länge ditt medlemskap är aktivt.

Ditt golf-ID blir inaktivt när ditt medlemskap i en golfklubb löper ut.


 • Pro v1 golfbollar
  Titleist Pro V1 - Dussin

  Medlemspris: 461 kr

  (ord.pris 649 kr)

 • True feel golfbollar
  Titleist TruFeel - Dussin

  Medlemspris: 180 kr

  (ord.pris 299 kr)

 • SM10 Vokey wedge
  Titleist SM10 Tour Chrome

  Medlemspris: 1452 kr

  (ord.pris 2199 kr)

 • SM10 Vokey wedge
  Srixon AD333 - Dussin

  Medlemspris: 255 kr

  (ord.pris 349 kr)

Jag behöver ett aktivt golf ID idag!

Ska du ut på banan idag och insåg att ditt golf-ID inte är aktivt? ingen fara, vi hjälper dig! Vi aktiverar ditt golf-ID inom två timmar under kontorstid, och oftast lika snabbt efter kontorstid och under helger. Om du vill vara helt säker på hur snabbt ditt golf-ID kommer aktiveras kan du ta kontakt med oss i vår supportchatt. Oftast kan vi aktivera ditt golf id direkt.

Jag har ett gammalt grönt kort – har jag ett golf-ID?

Många som haft ett grönt kort tidigare, men inte spelat golf på några år är osäkra på om de har ett ID sedan tidigare, eller om de måste skaffa ett nytt. 

Inför säsongen 2004 infördes systemet med golf-ID, så om du tagit grönt kort efter det finns det en god chans att du redan har ett golf-ID. Vi kan hjälpa dig söka efter ditt golf-ID med hjälp av ditt personnummer. Skriv till oss i supportchatten så hjälper vi dig.


Jag har glömt mitt golf-ID, vad gör jag då?

Har du glömt vilket ID du har? Vi kan hjälpa dig hitta ditt golf ID med hjälp av ditt personnummer. Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

Tyvärr sker inte detta automatiskt, vi söker manuellt upp dig i systemet och skickar därefter ditt golf-ID till dig. Det gör att det ibland dröjer en liten stund. Det snabbaste sättet att få reda på vilket golf-ID du har, och samtidigt aktivera det är att beställa vårt brevlådemedlemskap. Då aktiverar vi ditt golf-ID och mailat ut det till dig inom två timmar.

Du kan bli medlem i Happy Golfer utan att kunna ditt golf-ID! Beställ medlemskap hos oss för att få ditt golf-ID aktiverat inom 2 timmar!


Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på discoveryplus och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se!