Support

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna, både om Happy Golfer och golfen i stort. Hittar du inte svar på din fråga? Skriv till oss i chatten!

Frågor om medlemskap

Måste jag ha ett medlemskap?

Ja! För att spela golf på svenska banor behöver du vara medlem i en golfklubb. Du måste inte vara medlem på just banan du ska spela, bara en klubb som är ansluten till SGF, till exempel HappyGolfer. Vi erbjuder golfmedlemskap från 389kr.

Var får jag spela som medlem i Happy Golfer?

Som medlem i HappyGolfer har du ett golf-ID vilket gör att du kan spela på alla banor som är anslutna till SGF (nästan alla) mot en avgift, sk. greenfee.

Vi bjuder på din första runda på Happy Golfer Stockholm!

När aktiveras mitt golf-ID?

Vi aktiverar ditt Golf ID inom två timmar under kontorstid! Alltid inom 24 timmar, men oftast betydligt snabbare.

Registrera golf-ID snabbt

Behöver du få ditt golf-ID aktiverat omgående? Skriv till oss i chatten! Vi kan oftast hjälpa till direkt.

Var hittar jag mitt golf-ID?

Om du är medlem hos oss på HappyGolfer hittar du ditt golf-ID under mitt konto, är du medlem i annan klubb kan vi hjäpa dig ta fram ditt golf-ID. Fyll i formuläret här.

Jag är osäker på om jag har ett Golf ID

Golf ID infördes 2004 och är kopplat till ditt personnummer så vi kan hjälpa dig leta upp ditt eventuella Golf ID.

Får jag nytt golf-ID om jag byter klubb?

Nej ditt Golf ID är kopplat till ditt personnummer och du kommer att ha samma hela din golfkarriär.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Ja du kan använda ditt friskvårdsbidrag för golf på HappyGolfer.se! Här kan du läsa mer djupgående om hur. Hör med din arbetsgivare hur man går tillväga I just ditt företag. Just nu samarbetar vi med de största friskvårdsportalerna.

Hur länge är mitt medlemskap giltigt?

Våra digitala medlemskap (tex. Basic) förlängs årligen så att ditt golf-ID förblir aktivt! Det går som en prenumeration på ditt kort då vi inte skickar ut fakturor. Önskar du avsluta ditt medlemskap gör du det under mitt konto.


Medlemskapen i Happy Golfer Stockholm sträcker sig per säsong.

När aktiveras mitt golf-ID?

Vi aktiverar ditt Golf ID inom två timmar under kontorstid! Alltid inom 24 timmar, men oftast betydligt snabbare.

Hur vet jag om mitt gof-ID är aktivt?

Om det inte är aktivt står det en röd varningsruta när du loggar in på golf.se. Vi mailar dig när vi har aktiverat ditt Golf ID om du har köpt ett medlemskap hos oss.

Får jag medlemskort?

Från och med 2018 har Golfförbundet slutat med medlemskort. Det har helt ersatts med Golf-ID.

Vilka betalmetoder finns?

Våra medlemskap betalas med kort. Vi ser dock aldrig dina kortuppgifter då alla transaktioner sker via betaltjänsten Stripe.

Frågor om grönt kort

Är det skillnad på grönt kort online och grönt kort fysiskt?

Det är ingen skillnad på att ha tagit ett grönt kort man tagit online och fysiskt när man är klar. Självklart är det skillnad på utbildningen, för att ta grönt kort online krävs det en större del av eget driv då det inte är några bestämda utbildningstillfällen utan du kan börja i samma sekund som du köper kursen. När man tar grönt kort fysiskt träffar du en tränare som ger dig utbildning genom gruppträning.

När får jag får spela på banan efter grönt kort online?

Direkt efter att du tittat igenom alla filmer om golfvett, golfregeler samt golfinstruktion kan du spela en fadderrunda med någon rutinerad golfare, tidigare var hcp 36 ett krav men det är det inte längre även om vi rekommenderar att det är en rutinerad golfare för en bra introduktion. Vi rekommenderar dock att man har tränat på Driving Rangen och på en övningsgreen innan detta för att vara bättre förberedd.

Var hittar jag Instruktionsfilmerna?

När du har köpt kursen kommer du få tillgång till dessa på mitt konto om du klickar på Grönt Kort Online och starta kursen

Är det något teoriprov?

Det är en kortare regelutbildning på under en timme. Inget regelrätt prov som det var förr. Den 15:e april 2020 började golfförbundet med regelutbildning med prov på mingolf.golf.se som är obligatorisk för alla nya och nygamla golfare, oavsett golfklubb och utbildningssätt. Du loggar in med ditt Golf ID och lösenord och kommer behöva att ha gjort den gratis utbildningen innan du får ditt gröna kort

Vad är en fadderrunda?

Fadderrunda kallas även spelprov och är när man spelar på banan innan man har fått sitt Gröna Kort och hcp 54. Man skall spela med någon rutinerad golfare, oftast som har 36 eller bättre i handicap. Detta krävs när man håller på att ta sitt gröna kort, när man spelar behöver man också betala greenfee, spelavgiften om man inte är medlem på den specifika banan. Har man inte hcp 54 går det inte att boka starttid online utan man behöver rina till golfklubben och höra om det är okej med en fadderrunda.

Vad är spelprov?

Spelprov, även kallat fadderrunda är när man spelar på banan innan man har fått sitt Gröna Kort och hcp 54. Man spelar då med en rutinerad golfare som helst skall ha hcp 36 eller bättre. När man har klarat minst 18p på 9hål baserat på hcp 54 har man klarat sitt spelprov och kan bli godkänd för grönt kort om man gjort regelutbildningen. När man har klarat dessa moment, registrera det här eller maila till support@happygolfer.se så kan vi godkänna ditt gröna kort.

Var gäller mitt gröna kort?

Ditt gröna kort (hcp 54) gäller på alla banor i Sverige samt för spel utomlands. På vissa banor har man dock handikaprestriktioner för att få spela, till exempel vissa tider då det är högt tryck ute på banan. Hör alltid med banan du tänkt spela vad de har för policys.

Det står att mitt Golf-ID är inaktivt trots att jag köpt kursen?

När man börjar kursen får man ett Golf-ID men är ”nybörjare under utbildning” och då är ens Golf-ID inaktivt. Du kommer att behöva medlems i en golfklubb för att spela när du har hcp 54. På många klubbar kan man spela fadderronder utan medlemskap. Till det att du har hcp 54 behöver man ringa för att boka tid och kan inte göra det online på golf.se. När man klarat 18p på 9 hål får man grönt kort och ett aktivt Golf-ID när du är medlem i någon klubb.


Får jag ett Golf-ID när jag startar kursen?

Ja vi kommer att skicka ut ett Golf-ID till dig inom 24h från att du köpt kursen samt ett lösenord så att du kan logga in på golf.se

Vad behöver jag för utrustning när jag börjar spela?

Till att börja med behöver man inte så många klubbor, ett halv-set med en Driver, 4-5 järnklubbor och en putter brukar fungera fint till att börja med. Förutom det behöver man bollar, peggar och om man vill en golfhandske.