blogg /

Här är den nya golfutrustningen 2024

Nyheter inom golfvärlden

Det är ett nytt år, vilket innebär nya golfprylar.

Oavsett om du redan har kastat dig in i golfsäsongen eller bara längtar efter vårens ankomst, finns det goda nyheter att ta del av.

Här är allt du behöver veta om några av de senaste och bästa produkterna från Callaway, Cobra, Taylormade och Titleist för det här året.

Cobra

Cobras eleganta nya linje för 2024, Darkspeed, handlar helt om att få ut det mesta av din svinghastighet.

Darkspeed drivers har banbrytande aerodynamisk formgivning, en omkonstruerad PWR-BRIDGE och ett avancerat AI-designat ansikte.

Darkspeed LS är riktad mot de snabbaste svingarna som behöver lägre spin och mer kontroll över svingformen.

Darkspeed X-modellen riktar sig till den bredaste spelarbasen som söker en kombination av enastående bollhastighet och förlåtelse.

Darkspeed Max-modellen avsedd för spelare som kräver mest förlåtelse och/eller en drawbias.

Det justerbara viktsystemet i Darkspeed-drivrarna gör att golfare kan finjustera sin driver för att justera förlåtelse, avslagsvinkel och spin.

Det finns även tre modeller av Darkspeed fairwaywood. Darkspeed LS, Darkspeed X och Darkspeed Max.

Darkspeed-hybriden kompletterar metallwoods-serien och har ny viktfördelning med PWR-BRIDGE och PWRSHELL H.O.T. FACE-teknologi för att hjälpa till med förlåtelse, uppskjutning och hastighet.

Darkspeed-järnet för 2024 är ett förbättringsjärn för spelet.

Nyheter från Cobra

Förbered dig på nya golfsäsongen med klubbor fån Cobra

Happy Golfer

Kommentar från Mattias Bohlin:

"Det är kul att Cobra har valt att fokusera på svinghastighet och speed tillskillnad från det andra varumärkena. Jag tycker även om den nya svarta designen och känslan."

Callaway

Callaway började använda artificiell intelligens (AI) och dess superdator för att hjälpa till med utvecklingen av en golfklubba för ungefär 15 år sedan, och den första AI-assisterade klubban som kom ut på marknaden var Epic Flash år 2019. Nästan ett halvt decennium senare har Callaways stora lansering för i år - Ai Smoke-serien - använt AI på ett sätt som aldrig tidigare setts.

Den största nya funktionen i Ai Smoke-serien är utvecklingen av världens första Ai Smart Face. Callaway använde verklig spelardata för 2024, och mikroavvikelserna på ansiktet ger golfare sweet spots överallt - inte bara i mitten av ansiktet.

Det finns fyra versioner av den nya Callaway Ai Smoke-drivern tillgängliga:

Max (med en förlåtande form och justerbar vikt för att hjälpa till med korrigering av svingform)

Max D (lämpligast för spelare som vill slå en draw)

Triple Diamond (lämplig för bättre spelare som söker arbetsbarhet från tee)

Max Fast (för spelare som söker enkellansering och lättsvängande prestanda).

För kvinnor finns Callaway Ai Smoke Max Fast, Max D och Max.

Det finns också fyra versioner av Callaway Ai Smoke fairwaywood (som matchar driverns linje) och tre versioner av den nya Callaway Ai Smoke hybrid (den har en ny, modern design med en större övergripande profil för att maximera förlåtelse).

Ai Smart Face-tekniken fortsätter även i järnen, med tre nya släpp.

Nyheter från Callaway

Förbered dig på nya golfsäsongen med klubbor fån Callaway

Happy Golfer

Kommentar från Mattias Bohlin:

" Jag tycker att Callaway Ai-smoke har lyckas med att skapa en mer förlåtande känsla genom hela serien. Det blir intressant att följa vad spelarna tycker om Ai smart face satsningen"

Titleist

Hur kan ett varumärke som Titleist - känt för att tillverka den främsta golfbollen - bli ännu bättre inom det område de har dominerat så länge?

Nytt för början av 2024 är en trio av nya golfbollar, 10 nya modeller av Scotty Cameron-putters och den tourtestade serien SM10-wedgear. Det är sannolikt att det kommer att finnas, enligt Titleists historiska produktlansering, en ny serie av fairwaywoods senare under året också.

När det gäller golfbollen har den nya Titleist AVX omarbetats från kärna till skal för att öka prestandan på varje slag, leverera längre avstånd från tee , mer spinn och kontroll runt greenen och även en mjukare känsla.

AVX för 2024 har en ny höghastighetskärna, ett mjukare skal och en ny dimple-design för en mer genomträngande bollflykt.

Samtidigt ger den nya Tour Soft golfare längre avstånd från tee och ökat spinn mot greenen - med en exceptionellt mjuk känsla av klubbladet. Den nya TruFeel (den mjukaste Titleist-golfbollen) är utformad för att ge långt avstånd och ökat spinn och kontroll runt greenen - med en ultramjuk känsla på varje slag - genom avancerade kärna- och skalteknologier.

De nya Vokey Design SM10 wedgarna är konstruerade för att producera en lägre, mer kontrollerad flykt med förbättrad känsla och maximal spinn. Bob Vokeys tre nycklar till en fantastisk wedge-spel: maximal spinn, exakt distanskontroll samt mångsidighet. Vokey Design SM10-familjen har till exempel sex olika grinds med totalt 25 unika kombinationer av bounce, sulor och loft.

Slutligen har de 10 nya modellerna av Scotty Cameron Phantom-mallets genomgått en helt ny design med förbättrat ljud och känsla, samt huvudformer. Den nya Phantom-familjen har fyra unika former med flera hals- och skaftkonfigurationer.

Nyheter från Titleist

Förbered dig på nya golfsäsongen med klubbor fån Titleist

Happy Golfer

Kommentar från Mattias Bohlin:

"Vokey-wedgar brukar checka av alla boxar, och SM10 gör det också. De håller såklart fast vid den stilrena designen, vilket jag gillar"

Taylormade

För två år sedan lanserade TaylorMade sin första driver, utrustad med en träffyta tillverkad av kolfiber - TaylorMade Stealth. Förra säsongen välkomnade vi med spänning Stealth 2. Idag har ännu en milstolpe nåtts med introduktionen av Qi10, en klubba som är den tredje i raden med kolfiberträffyta.

TaylorMade Qi10 - Qi10 är den som är placerad i mitten av dessa tre. Den har lite lägre MOI-värde än vad MAX har men är fortfarande förlåtande. Den har även lite mindre spinn och lägre launch.

TaylorMade Qi10 LS - Qi10 LS levererar en lägre spinn och lägre launch som är konstruerad för att optimera prestandan för spelare med snabb svinghastighet. Med ett djupare ansikte och en mer kompakt huvudform överlag är det den föredragna drivern för Team TaylorMade Tour-utövare, inklusive Tiger Woods och Rory McIlroy.

Taylormade Qi10 MAX - Qi10 MAX är den mest förlåtande drivern i serien. Det nya huvudet har en längre och större form, och tack vare den förbättrade infinity-kronan av kolfiber kan mer vikt fördelas längre bort från mitten av klubbhuvudet. Högt MOI innebär att drivern har en större förmåga att motstå vridningar i klubbhuvudet vid träffar utanför träffytans mitt.

Taylormade presenterar den mest förlåtande serien de någonsin producerat med den banbrytande serien Qi10 Max, Qi10 LS och Qi10. Den här högteknologiska serien låser upp en helt ny nivå av förlåtande egenskaper.

Det kommer nya drivers, fairwaywoods, hybrider och järn. QI10 har fått en bra start med flera vinster på tourer runt om i världen.

Nyheter från TaylorMade

Förbered dig på nya golfsäsongen med klubbor fån Taylormade

Happy Golfer

Kommentar från Mattias Bohlin:

"TaylorMade har skapat sin mest förlåtande serie någonsin, och jag tycker att de har lyckats med det. Klubbserien erbjuder många bra alternativ. Dessutom har den varit en framgångsrik start för Qi10, med flera segrar på olika tourer."

Jesper Jegander Happy Golfer

Jesper Jegnader

Jesper är ansvarig för bloggen hos Happy Golfer.