blogg /

TaylorMade Qi10 - allt du behöver veta om den nya klubbserien

Taylormade Qi10 LS

Förbeställ nya TaylorMade Qi10

Redan nu kan du förbeställa från TaylorMades nya klubbserie.

Happy Golfer

TaylorMade Qi10

För två år sedan lanserades TaylorMade sin första driver, som utrustades med en träffyta tillverkat av kolfiber – taylormade Stealth. Förra säsongen välkomnade vi med spänning Stealth 2. Idag har ännu en milstolpe nåtts med introduktionen av Qi10, en klubba som anses vara den tredje i ledet med kolfiberträffyta.

Taylormade Qi10 drivers

Taylormade presenterar den mest förlåtande driverfamiljen de någonsin producerat med den banbrytande serien Qi10 Max, Qi10 LS och Qi10. Den här högteknologiska serien låser upp en helt ny nivå av förlåtande egenskaper.

TaylorMade Qi10 - driver

Qi10 är den som är placerad i mitten av dessa tre. Den har lite lägre MOI-värde än vad MAX har men är fortfarande förlåtande. Den har även lite mindre spinn och lägre launch.

TaylorMade Qi10 LS - driver

Qi10 LS levererar en lägre spinn och lägre launch som är konstruerad för att optimera prestandan för spelare med snabb svinghastighet. Med ett djupare ansikte och en mer kompakt huvudform överlag är det den föredragna drivern för Team TaylorMade Tour-utövare, inklusive Tiger Woods och Rory McIlroy.

Taylormade Qi10 MAX - driver

Qi10 MAX är den mest förlåtande drivern i serien. Det nya huvudet har en längre och större form, och tack vare den förbättrade infinity-kronan av kolfiber kan mer vikt fördelas längre bort från mitten av klubbhuvudet. Högt MOI innebär att drivern har en större förmåga att motstå vridningar i klubbhuvudet vid träffar utanför träffytans mitt. 

Modell

Loft

Lie

Standardlängd

SpinnCC

Qi10

9.0°, 10.5°, 12°

56°-60°

45.75"

460

Qi10 LS

8.0°, 9.0°, 10.5°

56°-60°

45.75"

460

Qi10 MAX

9.0°, 10.5°, 12°

58°-62°

45.5"

460

Vad betyder egentligen "MOI" för en golfklubba?

MOI som står för "moment of inertia". Denna mätning (gram per kvadratcentimeter) visar hur mycket motstånd en klubba har mot vridning. Ju högre MOI-värde, desto mer motstånd har klubban och desto förlåtande kommer den att vara att spela med.

För dem flesta golfarna är högt MOI en bra sak.

Taylormade Qi10 fairwaywood

Qi10 Fairway erbjuder den optimala kombinationen av avstånd och förlåtelse genom att använda en fler-materialkonstruktion för att leverera exakt CG-placering (centrum av gravitation), hög bollhastighet och låg spinn.

TaylorMade Qi10 - fairwaywood

Modellen som är mest populär både bland Tour-spelare och amatörer, Qi10 Fairway, är den optimala kombinationen av avstånd och förlåtelse. Den precision som CG (centrum av gravitation) erbjuder ger en kombination av hög bollhastighet och låg spinn.

TaylorMade Qi10 LS - fairwaywood

Qi10 Tour Fairway skryter med ett lägre viktsystem med en skjutvikt på 50 g och en 2° loft-sleeve för att erbjuda mångsidiga flygalternativ.

Taylormade Qi10 MAX - fairwaywood

Avvikande från det traditionella, skryter Qi10 Max Fairway med en ultrahög MOI-konstruktion som kombinerar låg CG-projektion med en självsäkerhetsinspirerande 200 cc huvud.

Taylormade Qi10 hybrider

Introducerar den helt nya Qi10 Rescue. Upplev TaylorMade-hastigheten med förlåtelsen från Qi10, ditt lättanvända klubbor för att ersätta långa järn.

TaylorMade Qi10 - hybrid

Qi10 hybrid är en perfekt balanserad hybrid som kombinerar design och mångsidighet för att passa en bred skara golfspelare. Funktioner som V Steel™-sulan och Thru-Slot Speed Pocket™ fokuserar på att optimera prestanda och förlåtelse under olika spelbetingelser.

TaylorMade Qi10 MAX- hybrid

Introducerar Qi10 Max hybrid. Upplev TaylorMades hastighet med förlåtelsen från Qi10 Max och få ditt lättanvända verktyg för att ersätta långa järn.

TaylorMade Qi10 Tour - hybrid

Denna förfinade, tour inspirerade form lämpar sig för förbättrat slag. Dess kompakta design ger järnliknande prestanda, vilket ger dig en oöverträffad följsamhet och kontroll med den extra förlåtelsen från en hybrid.

Custom fitting - TaylorMade Qi10

Nu kan du boka in dig på kostnadsfri custom fitting

Happy Golfer

Taylormade Qi10 järnklubbor

TaylorMade Qi10 - järn

Det är ingen överraskning att golfspelare tenderar att missa till höger. Därför är Qi-järnen konstruerade för att eliminera frustrerande fades och leda dina slag med självsäkert mot målet. Till skillnad från andra järn för förbättring av spelet som faktiskt föredrar en högerböj, är Qi10 noggrant designade för precision och kontroll.

TaylorMade Qi10 HL - järn

Ta ditt spel till nästa nivå med Qi HL-järnen. Med ett ökat loft är denna uppsättning konfigurerad för att förbättra klubbhastigheten, ge högre launch och leverera mer bärdistans vid måttliga svinghastigheter.

Rory McIlroy spelade med TalyorMade Qi10 drivern på DP World tour finalen

Rory McIlroy har beslutat att inför DP World Tour Championship 2023 byta ut sin nuvarande driver mot den nya TaylorMade drivern. Det meddelar DP World Tour på deras hemsida.

family qi10
driver qi10
family qi10
Jesper Jegander Happy Golfer

Jesper Jegnader

Jesper är ansvarig för bloggen hos Happy Golfer.