TaylorMade Qi10 LS-driver på USGA:s lista över godkända klubbor

Taylormade Qi10 LS

TaylorMade Qi10 LS

För två år sedan lanserades TaylorMade sin första driver, som utrustades med en träffyta tillverkat av kolfiber – taylormade Stealth. Förra säsongen välkomnade vi med spänning Stealth 2. Idag har ännu en milstolpe nåtts med introduktionen av Qi10 LS, en klubba som anses vara den tredje i raden med kolfiberträffyta. Den har nu blivit godkänd av USGA lista för godkända klubbor, vilket öppnar dörren för dess medverkan i professionella turneringar.

Detaljer om Qi10 LS

TaylorMade har än så länge hållit tyst om specifika detaljer kring Qi10 LS. Trots detta ger bilden på USGA:s webbplats oss en inblick i vad vi kan förvänta oss.

Loftalternativ

Enligt USGA kommer Qi10 LS i versioner med 8, 9 och 10,5 grader. Detta innebär att klubban har genomgått tester för alla tre loftalternativen, och varje version är i enlighet med golfreglerna.

Träffyta i kolfiber

USGA:s anteckningar bekräftar att träffytan på Qi10 LS är tillverkat av kolfiber, vilket överensstämmer med Taylormades tidigare uttalanden om att undvika titan i drivers. Även om det inte är klart om själva huvudet också är av kolfiber, är det rimligt att anta detta med tanke på Taylormades historia av att använda kolfiber i driverkonstruktion.

Justerbart viktsystem

En tydligt synlig justerbar vikt finns i framdelen av sulan, placerad bakom en Speed Pocket-spår. Ordet "Fade" syns på tån av vikten, medan "Draw" är placerat på hälen. Genom att skruva loss bulten i mitten av vikten ger detta spelare möjligheten att förändra viktfördelningen och därigenom skapa en önskad draw- eller fade-effekt.

Bakre viktport

USGA:s anteckningar nämner även en viktport i baksidan av sulan. Denna designaspekt har blivit allt vanligare, och fler varumärken väljer att placera vikter både i fram- och baksidan av driverhuvudet för att optimera prestanda.

Fler Qi10-Modeller På Väg

I USGA:s dokumentation märks att "Qi10 LS" är tryckt på sulan, medan "Qi10" syns på hälen. Historiskt sett har "LS" kommit att betyda låg spin. Det finns därför en möjlighet att vi kan förvänta oss att ytterligare modeller som standard-Qi10 och Qi10 HD kommer att släppas för allmänheten.

Lansering

Även om ett officiellt lanseringsdatum för Qi10 LS ännu inte har avslöjats, är det klart att professionella spelare nu kan använda den i prestigefyllda turneringar. Historiskt sett har TaylorMade introducerat sina nya drivers för allmänheten i början av januari. Vi ser fram emot att se hur denna banbrytande Qi10 LS kommer att förändra spelet för golfentusiaster världen över.

Rory McIlroy testar nya TalyorMade drivern på DP World tour finalen

Rory McIlroy har beslutat att inför DP World Tour Championship 2023 byta ut sin nuvarande driver mot den nya TaylorMade drivern. Det meddelar DP World Tour på deras hemsida.

Upptäck drivers från TaylorMade

TaylorMade driver
Happy Golfer
Jesper Jegander happygolfer

Jesper Jegander

Vi använder kakor för att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Läs mer i vårCookie policy