Custom Fitting

Låt våra experter hjälpa dig hitta rätt utrustning under en Custom Fitting i vår studio i Sturegallerian.

Fritte Swahn

Hitta rätt klubbor för dig

Alla vet att det är klubborna som gör golfaren, så varför spela med standardklubbor när det inte kostar något extra att få de helt anpassade efter dig? Låt våra experter hjälpa dig hitta rätt under en custom fitting.

Vår studio

Mitt i smeten, hos Alba Golf i Sturegallerian, har vi vår Custom Fitting Studio dit du är välkommen för att prova ut nya klubbor! Vi har de hetaste modellerna från de största märkena redo att testas!


📍 Happy Golfer @ Alba Golf, Sturegallerian.

golfmärken

Boka personlig fitting (alla märken)

45 min - Järn eller träklubbor

Pris utprovning av järnset 1195kr.

Träklubbor 599kr.

Betalas på plats och dras av vid beställning av klubbor.

Vid bokning av personlig fitting. Kontakta Donald direkt för bestämsle om tid och plats via knappen nedan:

Boka Custom Fitting

Eller..

Besök kostnadsfria event

AUG

7

Cobra (utomhus)

Cobra kommer till Happy Golfer Stockholm, fd. Grödinge GC, ligger i Botkyrka kommun ca 30 min från Stockholm City. Boka tid för kostnadsfri fitting.

AUG

27

Titleist GT lansering (Inomhus)

Titleist kommer till Alba Golf i Sturegallerian Boka tid för kostnadsfri fitting. Testa deras nya serie GT.

AUG

29

TaylorMade (utomhus)

TaylorMade kommer till Happy Golfer Stockholm, fd. Grödinge GC, ligger i Botkyrka kommun ca 30 min från Stockholm City. Boka tid för kostnadsfri fitting.

SEP

18

TaylorMade (utomhus)

TaylorMade kommer till Happy Golfer Stockholm, fd. Grödinge GC, ligger i Botkyrka kommun ca 30 min från Stockholm City. Boka tid för kostnadsfri fitting.

OKT

11

TaylorMade (Inomhus)

TaylorMade kommer till Alba Golf i Sturegallerian Boka tid för kostnadsfri fitting.

Custom Fitting

Golf är ett spel med små marginaler och det innebär att utrustningen kan göra stor skillnad för ditt spel. Både för dig som precis tagit grönt kort och dig som spelat länge. Men det är inte alltid dyrare klubbor som är rätt väg att gå för dig som vill skaffa produkter som verkligen gör dig till en bättre golfspelare. Det är viktigare att ha klubbor som passar just dig, och då är custom fitting ett bra val för många. 


Custom fitting bygger på att man identifierar olika särdrag i ditt spel och fastställer vad du egentligen behöver för klubbor. Detta görs i regel efter en intervju som följs av tester som utförs med hjälp av avancerad mätteknologi. Här kommer vi att gå igenom hur custom fitting går till och vilka fördelarna är för dig som spelare.

Vad innebär custom fitting?

Genom custom fitting får du klubbor som är framtagna för just dig. Både dina svagheter och dina styrkor som golfspelare har beaktats vid designen, och det gör ofta stor skillnad för spelet. Custom fitting hjälper dig att spela på toppen av din förmåga. Idag finns det många golfklubbar och golfbutiker i Sverige som erbjuder custom fitting, och det blir allt vanligare att skaffa sig personligt anpassade golfklubbor. Lokaler där det genomförs custom fitting finns tillgängliga över större delen av landet.


Man brukar börja en fitting-session med att observera hur du slår med dina befintliga klubbor. Här tittar man på olika typer av klubbor. Alla golfklubbor, från driver till putter, kan utprovas för att passa dig personligen. En testsession kan ta en del tid i anspråk. Räkna med att slå över hundra slag med dina egna klubbor och klubbor med andra egenskaper för att ni ska kunna komma fram till vad som passar dig bäst.

Slutsatser dras med hjälp av mjukvara

Analysen görs med hjälp av avancerad mjukvara och resultatet är ett slags “recept” på golfklubbor som passar utifrån dina unika förutsättningar. De företag som arbetar med custom fitting-klubbor kan sedan tillverka klubbor utifrån tiotusentals parametrar som bygger på slutsatser som dragits utifrån ditt spel. 


Hur avancerad den teknik är som används vid custom fitting beror på var den genomförs. Custom fitting för golfklubbor handlar inte bara om teknisk utrustning. Arbetet måste ledas av en person som har den nödvändiga erfarenheten och som kan dra egna slutsatser om ditt spel. 


Utrustningen och mjukvaran i studion där sessionen genomförs är alltså hjälpmedel som ger data som tolkas av den som är ansvarig. Att gå igenom den här processen ger dig inte bara möjlighet att köpa ett set golfklubbor som är perfekt för dig, utan du får också intressant information om ditt spel.

Tänk på detta innan du gör en custom fitting för golfklubbor

Tänk på detta innan du gör en custom fitting för golfklubbor

Här är några tips till dig som planerar att boka en tid för custom fitting, för att du ska få ut så mycket som möjligt av den:


  • Ibland krävs mer än en session, om det gäller många klubbor. Hos oss kör vi 30 minuters fitting för driver eller järnklubbor.
  • Ta med dina golfskor och ha lediga kläder
  • Kom i god tid så att du hinner värma upp

Fördelarna med custom fitting är stora

Man brukar jämföra custom fitting med att ha skräddarsydda kläder. Det ökar självförtroendet och nöjet att spela med golfklubbor som är individuellt anpassade. Om din swing behöver korrigeras kan det många gånger faktiskt vara enklare att göra det genom custom fitting än på träningsbanan. Hur klubborna är balanserade och hur långt skaft de har är väldigt betydelsefullt. Med custom fitting är det alltså möjligt att kompensera för negativa tendenser och mönster i ditt spel.


En annan fördel med custom fitting är att risken för skador minskar när du spelar med klubbor utformade efter dina förutsättningar. Särskilt du som spelar många hål utan att vara elitgolfare kommer att märka en stor skillnad med custom fitting.

Är custom fitting för alla?

En vanlig missuppfattning är att custom fitting framförallt är för professionella spelare. Men det spelar faktiskt ingen roll vilken nivå du spelar på, utan custom fitting gynnar dig oavsett vad du har för handikapp.


Man kan göra invändningen att custom fitting inte är det naturliga valet för rena nybörjare. Det kan finnas en poäng i att vänta med att skaffa custom fitting-golfklubbor tills du har en naturlig swing. Annars kan du behöva göra en ny uppsättning när ditt spel har utvecklats. Det är ganska naturligt att ha en uppsättning klubbor som nybörjare och sedan byta till en ny uppsättning när man mognat som golfspelare. Det är alltså ingenting negativt med att båda uppsättningarna skulle vara custom fitting-golfklubbor. Erfarna spelare har lättare att anpassa sig utifrån vad de har för klubbor, på så sätt har en oerfaren spelare ännu större nytta av custom fitting.

Custom fitting måste inte bli dyrare

Många tror att det är mycket dyrare med custom fitting än vanliga golfklubbor. Golfklubbor finns i alla prisklasser och en uppsättning du får genom custom fitting behöver inte bli särskilt dyr. Custom fitting innebär inte bara att du får klubbor som tillverkats utifrån hur du spelar utan du kan även göra val som påverkar golfklubbornas utseende och pris. 


Du behöver heller inte ersätta alla dina klubbor med custom fitting på en gång. Många börjar med en driver och en putter, om du sedan är nöjd kan du utöka uppsättningen med fler custom fitting-klubbor i din egen takt.


Själva utprovningen är heller inte särskilt dyr. Den görs i regel av eller i samarbete med tillverkaren av klubborna, som alltså får in pengar om du sedan väljer att köpa nya golfklubbor utifrån resultatet. Av den anledningen kan custom fitting till och med vara helt gratis. Ett annat upplägg som är vanligt idag är att kostnaden för att analysera ditt spel dras från priset om du köper ett set.