Klarat spelprov

Spelprov och regelutbildning är de två moment du skall klara av för grönt kort. När du klarat båda dessa kan vi godkänna ditt gröna kort. Vi gör detta om du håller på att ta grönt kort via Happy Golfer eller om du nu är medlem hos oss men har gått utbildningen någon annanstans. När du får ditt gröna kort och hcp 54 behöver du vara medlem på en golfklubb för att kunna spela och boka tider, vi har till exempel ett billigt medlemskap för 389kr/år.

Anmäl avklarat spelprov

Om du gjort regelutbildningen och registrerat ditt spelprov.

Klarat spelprov

Hur fungerar spelprovet för grönt kort?

Spelprov skall du göra på en bana som är bedömd (slopead) av Svenska Golfförbundet. Ett bra sätt för att veta detta är om det är möjligt att registrera spelprovet på mingolf på den banan. Går det att inte att registrera spelprovet är den troligtvis inte slopead av Svenska Golfförbundet.

Spelprovet som också ofta kallas fadderrunda skall man spela med en markör som har ett Golf ID och minst 54 i hcp. Vår rekommendation är dock alltid att denna skall ha minst 36 i hcp och spelat golf i flera år för att kunna introducera den nya golfaren på bästa sätt.

För att klara ditt spelprov skall du få minst 18 poäng på 9 hål baserat på hcp 54. För att veta exakt hur många slag det är på respektive bana behöver man titta i slopetabellen. Slopetabellen är den som säger hur lätt respektive svår en bana är. Denna använder du även vid ditt spelprov. För att utläsa den är det bra om du tar hjälp av din markör innan rundan.


Hur bokar man spelprov på banan?

När du bokar ditt spelprov på en golfbana behöver du höra av dig via telefon till golfklubben för ditt spelprov. Man kan inte boka din starttid på golf.se online än, för detta krävs att man har hcp 54. Detta för att golfklubben vill ha kontroll på hur många nya golfare som befinner sig ute på banan. Det bästa när man är nybörjare inom golfen är att inte spela då det är som mest folk. Till exempel helger runt lunch brukar det vara mycket spel på banan och ganska stressigt. Att börja med att spela 9 hål en vardagskväll brukar vara perfekt!