Slopetabeller & Banguider

Slopetabell 18-hålsbanan herr

Slopetabell 18-hål herr

Slopetabell 18-hålsbanan dam

Slopetabell 18-hål dam

Slopetabell 9-hålsbanan herr

Slopetabell 9-hål herr

Slopetabell 9-hålsbanan dam

Slopetabell 9-hål dam

Hur avläser jag en slopetabell?

Att kunna avläsa en slopetabell i golf är viktigt för att få en bättre förståelse för den relativa svårighetsgraden på en golfbana för spelaren. Här är en guide som förklarar hur man avläser en slopetabell:

  1. Hitta banans slopetabell: På scorekortet finns vanligtvis en slopetabell för varje tee-box. Hitta den som motsvarar den tee-box du valt.
  2. Hitta dina handicap-index: För att använda slopetabellen korrekt behöver du veta din handicap-index. Denna siffra representerar din relativa spelstyrka.
  3. Matcha din handicap-index med Slope Rating: Leta upp din handicap-index längs toppen eller botten av slopetabellen och följ raden tills den korsar med Slope Rating-kolumnen. Den siffra du hittar i samma rad som din handicap-index är banans Slope Rating.
  4. Tolka Slope Rating: Slope Rating är vanligtvis en siffra mellan 55 och 155. Ju högre siffran är, desto svårare är banan i förhållande till en genomsnittlig golfare. En Slope Rating på 113 betraktas som genomsnittlig. En siffra över 113 indikerar att banan är mer utmanande, medan en siffra under 113 indikerar att banan är något lättare.

Genom att använda slopetabeller kan golfare få en mer rättvis bedömning av deras prestationer på olika banor. Det hjälper också spelare att göra informerade val när det gäller vilka tee-boxar de ska spela ifrån och ger en uppskattning om vilka utmaningar de kan förvänta sig på en viss bana.