blogg /

Får man inte tidningen Svensk Golf längre?

Golfare

Det korta svaret är nej det får man inte. Svenska Golfförbundet har sagt upp det avtal man hade med tidningen Svensk Golf som sedan 2015 ägs av Egmont Publishing.

Hur kommer det här sig? Mellan 1964 och 2015 var Svensk Golf en medlemstidning för Svenska Golfförbundet men 2015 sålde man titeln till Egmont Publishing som sedan dess har drivit tidningen men där SGF har betalat Egmont för att skicka ut den till alla svenska golfmedlemmar med ett aktivt Golf ID och medlemskap i en golfklubb. Detta var ett 5-årsavtal som man nu alltså valt att säga upp.

Istället blir nu Svensk Golf en prenumerationstidning precis som vilken annan golftidning som helst, exemplevis Golf Digest eller liknande. För att få ut distributionen till tidigare läsare ger man golfklubbarna möjlighet att sälja in detta till sina medlemmar och få en provision. Vill ni göra detta kan ni signa upp här och sedan ange er hemmaklubb så skickar det några slantar till den golfklubben.

Svenska Golfförbundet kommer istället att satsa på en mer digital mediastrategi men kommer också att skicka ut en ny medlemstidning som kommer att heta Golfa! som kommer att skickas ut ett exemplar till varje hushåll.

Golfa! kommer att komma ut 4 ggr per år, 2020 blir det dock bara 3 nummer. Produktionen av Golfa! kommer att göras av Aller Media, eller rättare sagt Make Your Mark som är en del av Aller. Aller är en stor mediaspelare och deras kändaste tidningar är MåBra, ELLE och Svensk Damtidning.

I vårt greenfeemedlemskap Basic kommer alltså Golfa! att ingå men om man vill prenumenera på Svensk Golf så är det någon man får signa upp på själv.


På jakt efter nya klubbor?

Låt oss hjälpa dig hitta rätt klubbor. Boka en custom fitting med våra duktiga experter.

Happy Golfer

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på discoveryplus och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se!