blogg /

Stockholms bästa driving range & träningsområden

Golfrange stockholm

Driving range

Driving range är en anläggning som är speciellt utformad för golfare att öva och förbättra sin golfsving och bollträff. Det erbjuder en kontrollerad miljö där golfare kan slå golfbollar över långa avstånd utan begränsningarna och riskerna på en traditionell golfbana.

En typisk driving range består av en stor öppen yta med individuella utslagsplatser, där golfare kan stå och slå bollar. Dessa platser är vanligtvis markerade med mattor eller gräsytor att slå ifrån, och vissa driving ranges kan även ha gräsutslag för en mer realistisk upplevelse.

Driving rangen är vanligtvis utrustad med olika funktioner för att hjälpa golfare i sin träning. Mål som flaggor, avståndsmarkörer eller markerade landningsområden placeras på olika avstånd, vilket gör att golfare kan träna på sin precision och distanskontroll.

Stockholms bästa driving range

Stockholms golfbanor håller högklass när det kommer till driving range men det finns några som sticker ut ur mängden. I den här listan hittar du de bästa utan inbördes ordning.

Österåkers GK

Österåkers GK har utslagsmattor från två håll och hela åtta målgreener att sikta mot. Rangen på klubbhussidan är utrustad med Toptracer. Toptracer Range är ett system för rangen där kan se dina slag både i verkligheten och på en skärm framför dig.Det finns även belysning på rnagen så det går att träna när det är mörkt ute.

Kungl. Drottningholms GK

Kungl. Drottningholms GK här en nybyggd driving range som håller högsta klass. Den är utrustad med 16 trackman skärmar. Det finns många olika markerade landningsområden som är bra för dig som vill träna längdavstånd. På driving rangen finns det Pro V1 practice bollar för att göra det så likt som slagen ute på banan.

Bro Hof Slott Golf Club

På driving rangen kan du som medlem och gäst slå obegränsat med bollar till flera olika greenområden, våra träningsbollar är pro V1 och bollarna ligger utlagda på rangen. Den nybyggda rangen är designad med fairways, greener och bunkra för att få känsla att man befinner sig ute på banan.

Årsta Golf

Årsta Golf är Stockholms mest tillgängliga och välbesökta Driving Range. Hög kvalitet på bollar, mattor och personlig service. Årsta Golf har dessutom 3 riktigt stora målgreener strategiskt placerade så du kan träna som du spelar. Elbelysningen gör att öppettiderna nu även är anpassade för dig som vill träna på kvällen.

Behöver du ett golf-ID?

Spela på alla Sveriges golfbanor för 389kr/år. Blixtsnabb registrering.

Happy Golfer

Vad ska ett bra golf träningsområde innehålla?

På alla golfklubbar runt om i Sverige finns det många olika typer av träningsområden. Vissa klubbar ha valt att lägga en stor budget på träningsområdet med flera olika faciliteter och några har inte ens en driving range. Det handlar dels om markytan som golfklubben har och prioriteringar. Här vi tagit fram en lista på olika delar i ett träningsområde som måste finnas för att det ska anses vara en av dem bästa i Sverige.

Driving range

Driving range är först ut på listan. För golfspelare är det viktigt att kunna träna på sin sving och bollträff för att utveckla sitt spel. Det behöver inte vara riktigt gräs från utslagsplatsen men i alla fall en utslags matta som efterliknar riktigt gräs och spelaren får nästan samma känsla som ute på golfbanan.

Chippingområde med tillhörande bunkrar

Ett chippingområde där spelare kan träna på korta chippar och längre chippar. Det ska kunna vara möjligt att slå ungefär 50 meter chippar mot en träningsgreen för få in känslan för spel runt greener. Det beöver också vara bunkrar runt om greenerna för att kunna få ett bättre spel ur sanden.

Puttinggreen

För att bli en bra golfare och ta golfen till nästa nivå krävs det att man blir duktig på att putta. För att lyckas med det behövs en stor puttinggreen där spelare kan träna på puttar som är lång, korta och med olika break.

Återaktivera ditt golf-ID inom 2h

Spela på alla Sveriges banor mot greenfee. Endast 389kr / säsong

golf id inom 2h

5 oskrivna regler som du bör veta om innan du besöker en driving range

Är du ny till golfen eller bara vill åka till en driving range och slå lite bollar finns det oskrivna regler som du bör känna till. Dessa oskrivna regler är till för att både du och alla alla andra ska få en trevligare och bättre stund på driving rangen.

Sprid inte ut din utrusting utanför din plats

Vid en driving range finns det antingen enskilda mattor eller stationer som är till för en spelare. Se till att du håller din utrustning till en och samma plats. Detta för att fler ska kunna utnyttja driving rangen och att du inte är i vägen för någon annan.

Va inte för högljud

Självklart får du och dina vänner prata när ni är vid rangen. Det är viktigt att kunna snacka om golfrundan, ge varandra tips och ha en god stämning. Men tänk på att inte störa andra. Vi alla är där av samma anledning, lite sving terapi.

Stör inte dem andra på driving rangen

Vi var inne på det i punkten innan. Tänk på att stoppa undan telefonen och prata i den när du är på rangen. Många anser att det är störande så se till att gå iväg eller hålla en lugn ton om du ska prata i telefon.

Ta inte för lång tid på dig

Driving range är väldigt populära och under vissa tider kan det var mycket folk som vill slå några bollar. Se till att slå dina bollar och sen ge plats till någon annan. Det är inte kul att vänta på någon som inte gör det som den ska.

Hämta dina bollar först

När du kommer till driving rangen så hämtar du dina bollar först vid bollmaskinen. Efter du har hämtat din bollar så letar du efter en ledig matta. På så sätt slipper vi ha personer som paxar mattor.

Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Happy Golfer
Jesper Jegander Happy Golfer

Jesper Jegnader

Jesper är ansvarig för bloggen hos Happy Golfer.