blogg /

Golfregler att ha koll på som nybörjare

Golfrange stockholm

Golf är en populär sport som människor över hela världen njuter av. Även om det kan verka överväldigande för nybörjare, kan vem som helst spela detta utmanande spel med lite instruktion och träning.

För att få ut det mesta av din golfupplevelse och samtidigt förbättra ditt spel är det några grundläggande regler som alla nybörjare bör känna till för att hålla banan säker och trevlig.

I den här artikeln kommer vi att täcka FEM av de mest väsentliga reglerna så att du kan känna dig bekväm med att ge dig ut på golfbanan redan idag.


Behöver du ett golf-ID?

Spela på alla Sveriges golfbanor för 389kr/år. Blixtsnabb registrering.

Happy Golfer

Följ grundläggande regler för golfetikett

Precis som i vilken sport som helst finns det specifika regler som måste följas för att säkerställa en säker och trevlig golfrunda. Här är några av de viktigaste:

1. Etikett på golfbanan: Respektera spelets anda

En grundläggande och viktig regel för alla golfare är att följa golfens etikett på banan. Detta inkluderar att vara tyst när andra spelar, undvika att störa andra golfare och respektera reglerna för "pace of play", vilket innebär att spela i en rimlig takt för att undvika onödiga förseningar.

2. Ready golf

För att hålla en bra takt på banan och undvika onödiga förseningar är det viktigt att följa principen om "ready golf". Detta innebär att spelare bör vara redo att slå när det är deras tur och inte vänta på andra om de är redo att spela. Att hålla en god "pace of play" gynnar inte bara dig utan också andra golfare på banan.

3. Dubbelkolla golfutrustningen

Innan du beger dig ut på banan är det viktigt att dubbelkolla din golfutrustning. Se till att du har de tillåtna 14 klubborna i din golfbag och att de är i gott skick. Kontrollera också att du har tillräckligt med golfbollar och att de är rena och i bra skick. Detta minimerar risken för överraskningar under rundan.

4. Tidsgräns för att söka bollen

Om du tappar bort din boll under en runda har du normalt fem minuter på dig att söka efter den. Om du inte hittar den inom denna tidsram anses bollen förlorad och du måste fortsätta spelet med en ny boll från den plats där den senast spelades.

5. Boll i bunkern

Om din boll hamnar i en bunker (sandfälla), måste du vara noga med att inte röra sanden med klubban innan du utför ditt slag. Du får dock röra sanden med klubban när du förbereder dig för ditt slag, under förutsättning att du inte förbättrar bollens läge eller förhållandena för ditt nästa slag.

Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Happy Golfer
Jesper Jegander Happy Golfer

Jesper Jegnader

Jesper är ansvarig för bloggen hos Happy Golfer.