blogg /

Från Konstgräs till Grästee - Förbättrad spelupplevelse på Happy Golfer Sthlm

Nya grästees - Uppgradering av golfupplevelse på Happy Golfer Stockholm

På Happy Golfer Stockholm har vi tagit fasta på medlemmarnas önskan om att spela från naturliga grästees istället för de undermåliga och eftersatta konstgräsmattor. Vi är glada att meddela att vi har påbörjat ett spännande projekt för att göra detta till verklighet. Här är vad du behöver veta:

Uppgradering av 18-hålsbanan

I den första etappen av vårt projekt kommer vi att fokusera på att skapa grästees på 18-hålsbanan, som är vår högsta prioritet. Vi strävar efter att erbjuda bättre spelupplevelser för våra medlemmar. De första grästeena kommer att vara redo för spel redan nästa säsong 2024. 18-hålsbanan kommer att vara prio för detta och 9-hålsbanan ses över först efter att 18-hålsbanan är klar.

Spel som vanligt under hela byggnationen

Under hela byggnationen av grästees kommer spelet att fortgå som vanligt. Vi förstår att vissa områden kan vara lite stökiga under denna tid, men vi gör vårt bästa för att minimera störningarna. Det handlar om utmaningar som vattentillgång och svåråtkomliga bergiga områden där tees ligger. Därför kommer vi i den första etappen att anlägga 12 grästees på 6 hål på 18-hålsbanan. Dessa kommer att öppnas för spel någon gång under sommaren 2024.

Framtida planer och utmaningar för Grästees

Det som påverkar när och vilka hål vi kan öppna för spel kommer att vara väder, vind och hur vattentillförsel, förbrukning och dränering fungerar. Efter etapp 1 kommer vi kunna utvärdera vattentillgång och prospektera resterande tees för kommande säsonger. Vi kommer även att se över de konstgrästees som finns för att förbättra de fram till att vi kan anlägga naturgräs.

Vi kommer också att se över de omgivande områdena vid varje tee, inklusive papperskorgar, skyltar och andra detaljer.

Vi ser fram emot att erbjuda dig och våra medlemmar en bättre golfupplevelse med naturliga grästees på Happy Golfer Stockholm. Tack för ditt stöd och förståelse under detta spännande projekt.


Behöver du ett golf-ID?

Spela på alla Sveriges golfbanor för 389kr/år. Blixtsnabb registrering.

Happy Golfer

18-hålsbanan - Etapp 1 - Säsongen 2024

12st grästees

Planen är att skapa totalt 12 grästees. (6st hål, röd + gul).

Tidsplan

Arbetet har redan påbörjats och tees kommer att sås under våren 2024

Öppning av tees

Beroende på väderförhållandena kan öppningen av nya grästee ske under sommaren.

Spel under ombyggnad?

Under ombyggnadsprocessen kommer golfspel att fortsätta som vanligt på de befintliga konstgrästeesen.

Befintliga tees

De befintliga konstgrästeesen kommer att granskas och förbättras där det inte sås grästees.

Förbättringar kring papperskorgar, skyltar osv

Det kommer att genomföras förbättringar i fråga om papperskorgar, skyltar och andra faciliteter på golfbanan.

Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Happy Golfer

18-hålsbanan - Etapp 2

Så snart utvärderingen av vattentillgången, svårigheterna med att anlägga tees på berg och utvärderingen av bansträckningen är avklarade, kommer vi att påbörja etapp 2.

9-hålsbanan

Planen är att inte påbörja någon undersökning eller prospektering för att anlägga grästees på 9-hålsbanan förrän 18-hålsbanan är helt färdigställd.

Uppgradering av tees

En översyn kommer att utföras på de befintliga mattorna eller konstgrästeesen på 9-hålsbanan för att bedöma deras skick och eventuell nödvändig underhåll eller uppgradering.

Förbättringar kring papperskorgar, skyltar osv

Åtgärder kommer att vidtas för att förbättra faciliteter som papperskorgar, skyltar och andra behövliga områden på 9-hålsbanan för att skapa en bättre spelupplevelse.

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på discoveryplus och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se!