blogg /

Hur återupptar jag golfen efter uppehåll?

Golfare

Om du spelat golf förr men lagt av kommer den här artikeln gå igenom vad du behöver göra för att återuppta din karriär. Det korta svaret är att om du finns kvar i golfens IT-system och har ett golf-ID samt handicap 54 eller lägre behöver du bara teckna ett golfmedlemskap. Vi erbjuder brevlådemedlemskap från 389kr som låter dig spela på Sveriges alla banor mot greenfee! Beställ nu så är du redo för banan inom två timmar!

Golf är en sport som under ett par år har sjunkit i popularitet. Vilket i sin tur ledde till att många slutade spela under en period. Men nu har trenden vänt och golfen ökar stadigt i popularitet igen, vilket är något som vi älskar att se. Här kan du läsa mer om rekordåret 2020. Det gör dock att många undrar hur man går tillväga när man återupptar golfen. Vad behöver man egentligen ha i åtanke och vad är bra att tänka lite extra på. I inlägget kommer du hitta användbar information för hur du som är sugen på att återuppta golfen bäst går tillväga. Samt användbara tips & tricks som som passar din situation.


Återaktivera ditt golf-ID inom 2h

Spela på alla Sveriges banor mot greenfee. Endast 389kr / säsong

golf id inom 2h

Det var flera år sedan jag tog grönt kort men vill återuppta golfen

Om det var flera år sedan du tog grönt kort och du inte har spelat sedan dess så är det naturligt att känna sig osäker över vad som egentligen gäller. Om du har varit aktiv medlem i någon klubb sedan 2004 finns ditt Golf ID sparat i golfens IT-system. Tog du grönt kort för länge sedan men aldrig fick officiellt handicap finns det troligtvis inte digitalt. Har du kvar ett fysiskt kort som visar minst handicap 54 kan det godkännas och klubben kan ge dig Golf-id. Men har du en gång fått Golf ID kommer ditt handicap alltid hänga med. Det är dock viktigt att registrera dina rundor så att ditt handicap hamnar rätt igen efter uppehåll. Här kan du lära dig mer om det nya världshandicapsystemet på 60sek.

Återuppta golfen, finns mitt Golf ID kvar?

Golf-id är ditt medlemsnummer och används för att identifiera dig som golfare. Detta medlemsnummer används vid bland annat tidsbokning och är även kopplat till ditt medlemskap i din golfklubb. Ditt Golf-id består av de sex första siffrorna i ditt personnummer och sedan tre slumpmässiga siffror. Det är något som du har med dig under hela din golfkarriär. Även om du skulle byta klubb så är ditt Golf-id detsamma. Eftersom att ditt Golf-id följer med dig under hela din golfkarriär finns det kvar när du återupptar golfen. Givet att du fått ett sedan tidigare. Det är även Golfidet du använder för att logga in på mingolf.se. Vi har tidigare skrivit om hur Golf ID fungerar och hur du tar reda på om du har ett.

Behöver du ett golf-ID?

Spela på alla Sveriges golfbanor för 389kr/år. Blixtsnabb registrering.

Happy Golfer

Jag har påbörjat grönt kort men gjorde aldrig klart det

Om du har påbörjat grönt kort de senaste åren och registrerat regelutbildningen eller spelprovet finns det kvar på golf.se. I de fall du gått en kurs men inte lagt in varken teoretiska och praktiska provet finns det inte sparat. Du behöver inte gå en grönt kort kurs om du inte vill. Utan kan träna själv och registrera proven på golf.se på egen hand. Men för att få det gröna kortet godkänt måste du isåfall vara aktiv medlem på en klubb. Tar du en grönt kort kurs kan golfklubben godkänna det gröna kortet utan att du är aktiv medlem.

Om det har gått ett par år sedan du påbörjade ditt gröna kort och du känner dig osäker så är det alltid en bra idé att ta en grönt kort kurs. Detta för att påminna sig själv om reglerna som gäller på golfbanan ifall det skulle vara något som du har glömt bort med tiden. Något som är bra att veta är att det inte finns några krav alls på att du ska vara en aktiv medlem hos den golfklubb som du väljer att göra provet för gröna kortet hos. Däremot så är det enbart din egen hemmaklubb, eller den klubb som du har valt att göra provet för gröna kortet hos som faktiskt kan godkänna ditt gröna kort. Härligt att du vill återuppta golfen!


Tips för att börja spela golf igen efter ett längre uppehåll

När man har varit borta från golfen under en längre tid så kan det ibland bli lite lätt ångestladdat när man väl ska tillbaka ut på banan. Många gör misstaget att jämföra sig med hur man spelade direkt innan man påbörjade sitt uppehåll, vilket lätt gör att man glömmer bort att ha kul när man spelar. Det är en väldigt unik situation då man inte direkt är en total nybörjare men man är inte i toppform heller.

En viktig åtgärd man kan göra är därför att värma upp korrekt för att undvika att få ont i muskler som man inte har använt under en längre tid.

Att återuppta golfen och direkt slå banrekord är givetvis ingen omöjlighet men det är heller inte allt för realistiskt. Vi rekommenderar därför att du inledningsvis fokuserar på att ha kul och att försöka få tillbaka formen i dina slag. Så att du kan avnjuta favoritsporten utan några skador eller konstigheter framöver. Så trots att det kanske har gått flera år sen du senast spelade så är du alltså inte ensam i att vilja återuppta golfen, så sätt igång redan idag så ses vi på banan.


Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Happy Golfer

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på discoveryplus och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se!