Den kompletta guiden inför PGA Championship 2024

När spelas PGA Championship 2024?

Från: Torsdag 16 Maj 2024

Till: Söndag 19 Maj 2024

Golfbana: Valhalla Golf Club, Louisville, USA

Pga championship trofé

PGA Championship

PGA Championship är en årlig professionell golfturnering för herrar som arrangeras av Professional Golfers' Association of America (PGA of America). Det är en av de fyra majors inom golfen och betraktas som en av de mest prestigefyllda tävlingarna i sporten.

Turneringen grundades 1916 och har spelats på olika golfbanor runt om i USA. Traditionellt har PGA Championship varit den fjärde och sista av de fyra mästerskapstävlingarna under golfsäsongen, men från och med 2019 flyttades den till maj månad för att undvika kollision med andra stora evenemang.

Vinnaren av PGA Championship tilldelas Wanamaker Trophy, en imponerande silverpokal som är en av de största inom golfen. Tävlingen har varit känd för att erbjuda spännande och dramatiska ögonblick, med några av de mest minnesvärda prestationerna i golfhistorien.

Återaktivera ditt golf-ID inom 2h

Spela på alla Sveriges banor mot greenfee. Endast 389kr / säsong

Beställ nu
golf id inom 2h

Vinnare av PGA Championship


ÅrSpelareLandresultat
2023Brooks KoepkaUSA-9
2022Justin ThomasUSA-5
2021Phil MickelsonUSA-6
2020Collin MorikawaUSA-13
2019Brooks KoepkaUSA-8
2018Brooks KoepkaUSA-16
2017Justin ThomasUSA-8

Behöver du ett golf-ID?

Spela på alla Sveriges golfbanor för 389kr/år. Blixtsnabb registrering.

Bli medlem
Happy Golfer

Bästa svenska placering i tuneringen

Den bästa svenska placeringen i PGA Championship är en andraplats. Detta har uppnåtts av två svenska golfspelare: Jesper Parnevik och Henrik Stenson.

Jesper Parnevik, en framstående svensk golfspelare, kom på andra plats i PGA Championship 1997. Turneringen ägde rum på Winged Foot Golf Club i Mamaroneck, New York. Parnevik var bara ett slag bakom vinnaren Davis Love III och hade en imponerande insats genom hela tävlingen.

Henrik Stenson, en av Sveriges mest framgångsrika golfspelare, nådde också en andra plats i PGA Championship. Detta hände 2013 på Oak Hill Country Club i Rochester, New York. Stenson stod för en stark insats och var bara två slag bakom vinnaren Jason Dufner.

Dessa andraplatser är historiska prestationer för svenska golfspelare i PGA Championship och visar på den höga nivån av svensk golftalang.

Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Golfhäftet
Happy Golfer

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på discoveryplus och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se!

Vi använder kakor för att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Läs mer i vårCookie policy