blogg /

Den kompletta guiden inför PGA Championship 2024

När spelas PGA Championship 2024?

Från: Torsdag 16 Maj 2024

Till: Söndag 19 Maj 2024

Golfbana: Valhalla Golf Club, Louisville, USA

Pga championship trofé

PGA Championship

PGA Championship är en årlig professionell golfturnering för herrar som arrangeras av Professional Golfers' Association of America (PGA of America). Det är en av de fyra majors inom golfen och betraktas som en av de mest prestigefyllda tävlingarna i sporten.

Turneringen grundades 1916 och har spelats på olika golfbanor runt om i USA. Traditionellt har PGA Championship varit den fjärde och sista av de fyra mästerskapstävlingarna under golfsäsongen, men från och med 2019 flyttades den till maj månad för att undvika kollision med andra stora evenemang.

Vinnaren av PGA Championship tilldelas Wanamaker Trophy, en imponerande silverpokal som är en av de största inom golfen. Tävlingen har varit känd för att erbjuda spännande och dramatiska ögonblick, med några av de mest minnesvärda prestationerna i golfhistorien.

Återaktivera ditt golf-ID inom 2h

Spela på alla Sveriges banor mot greenfee. Endast 389kr / säsong

golf id inom 2h

Vilken kanal sänder PGA Championship 2024?

PGA Championship kommer sändas på Viaplay

Kommentatorer på Viaplay 2024: • Pro v1 golfbollar
  Titleist Pro V1 - Dussin

  Medlemspris: 543 kr

  (ord.pris 649 kr)

 • TaylorMade Qi10 driver
  TaylorMade Qi10 Driver

  Medlemspris: 5736 kr

  (ord.pris 6999 kr)

 • SM10 Vokey wedge
  Titleist SM10 Tour Chrome

  Medlemspris: 1800 kr

  (ord.pris 2199 kr)

 • Srixon AD333 - Dussin

  Medlemspris: 249 kr

  (ord.pris 349 kr)

Svenskar i startfältet

Ludvig Åberg och Vincent Norrman har säkrat sina platser i den kommande PGA Championship-tävlingen.

Åberg, 24 år gammal, har flera sätt att kvalificera sig på. Han har vunnit en PGA Tour-tävling, rankas högt på världsrankingen och var en del av det svenska Ryder Cup-laget förra året.

Norrman, 26 år gammal, knep sin plats genom segern i Barbasol Championship 2023.

Alex Noren, Alexander Björk, Sebastian Söderberg Och Jesper Svensson har goda chanser att ta en plats i startfältet i år.

Henrik Norlander och David Nyfjäll har också chasn att ta en plats i årets PGA Championship. Då krävs en vinst på PGA tour tävlingen The CJ CUP Byron Nelson.

Var spelas PGA Championship 2024?

PGA Championship 2024 kommer att spelas på Valhalla Golf Club i Louisville, Kentucky, USA.

Detta blir fjärde gången Valhalla Golf Club står värd för mästerskapet, efter att tidigare ha arrangerat det 1996, 2000 och 2014. Klubben har också stått värd för Ryder Cup 2008.

Valhalla Golf Club är en utmanande bana med en rik historia. Den har designats av den legendariske golfbanearkitekten A.W. Tillinghast och är känd för sina smala fairways, ondskefulla bunkrar och snabba greener. Spelarna kommer att behöva vara på topp för att kunna hantera denna krävande bana om de vill lyfta pokalen.

Senaste vinnare av PGA Championship


År

Spelare

Land

resultat

2023

Brooks Koepka

USA

-9

2022

Justin Thomas

USA

-5

2021

Phil Mickelson

USA

-6

2020

Collin Morikawa

USA

-13

2019

Brooks Koepka

USA

-8

2018

Brooks Koepka

USA

-16

2017

Justin Thomas

USA

-8

Behöver du ett golf-ID?

Spela på alla Sveriges golfbanor för 389kr/år. Blixtsnabb registrering.

Happy Golfer

Bästa svenska placering i tuneringen

Den bästa svenska placeringen i PGA Championship är en andraplats. Detta har uppnåtts av två svenska golfspelare: Jesper Parnevik och Henrik Stenson.

Jesper Parnevik, en framstående svensk golfspelare, kom på andra plats i PGA Championship 1997. Turneringen ägde rum på Winged Foot Golf Club i Mamaroneck, New York. Parnevik var bara ett slag bakom vinnaren Davis Love III och hade en imponerande insats genom hela tävlingen.

Henrik Stenson, en av Sveriges mest framgångsrika golfspelare, nådde också en andra plats i PGA Championship. Detta hände 2013 på Oak Hill Country Club i Rochester, New York. Stenson stod för en stark insats och var bara två slag bakom vinnaren Jason Dufner.

Dessa andraplatser är historiska prestationer för svenska golfspelare i PGA Championship och visar på den höga nivån av svensk golftalang.

Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Happy Golfer

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på discoveryplus och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se!