blogg /

Ping G430 Max 10K-driver har lagts till på USGA:s lista över godkända klubbor.

Taylormade Qi10 LS

Behöver du ett golf-ID?

Spela på alla Sveriges golfbanor för 389kr/år. Blixtsnabb registrering.

Happy Golfer

Det här vet vi om Ping G430 Max 10K

Ping har ännu inte släppt någon officiell inforamtion om den nya Ping G430 Max 10k drivern, men genom att analysera bilden på USGA godkända driverlistan kan vi dra några slutsatser.

Loftalternativ

9, 10,5 och 12 grader kommer G430 Max 10K att finnas tillgänglig i enligt USGA.

Vikt

G430 Max har en skjutbar vikt baktill, vilket ger spelare och anpassare möjlighet att skapa drag- eller fade-riktningar samtidigt som klubban bibehåller hög stabilitet. G430 Max 10K har en tungstenvikt baktill (vikten markerad som "Tungsten"), men det tycks inte finnas något spår, vilket antyder att tungsten kan vara fast i en central baktill position.

Carbonfly Wrap

I USGA:s anteckningar framgår det att orden "Carbonfly Wrap" är tryckta på kronan. Carbonfly Wrap är en kolfiberkrona utformad att svepa över kanterna och sträcka sig nedåt i häl- och tåområdena. Det sparar vikt upptill på klubban och skapar diskret vikt som designarna kan omplacera på andra områden.

Lansering

Med G430 Max 10K nu på den godkända listan kan spelare använda den i officiella turneringar som RSM Classic denna vecka. Det är möjligt att Ping släpper den för allmänheten när som helst, men det Phoenix-baserade företaget har historiskt sett lanserat nya produkter i januari enligt det stora amerikanska golftidningarna.

Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Happy Golfer
Jesper Jegander Happy Golfer

Jesper Jegnader

Jesper är ansvarig för bloggen hos Happy Golfer.