blogg /

Resa med golfklubbor - tips och råd för att smidigt transportera dina golfklubbor

Resa med golfklubbor

Att resa med din golfutrustning, särskilt dina värdefulla golfklubbor, kan kännas nervöst. För att säkerställa att dina klubbor når destinationen i bästa skick är det viktigt att du tar rätt åtgärder för att skydda dem under transporten.Vi har sammanställt några användbara tips för en problemfri resa med dina klubbor, oavsett om du flyger eller kör bil.

Resfodral för golfklubbor

Ett resfodral för golfklubbor är din bästa vän när det gäller att skydda dina klubbor under transporten. Välj ett fodral som är tillräckligt robust och skyddande för att förhindra skador. Det finns olika alternativ att välja mellan, inklusive mjuka och hårda fodral, så välj det som passar dina behov och resan bäst.

Handla resfodral

Vi har modeller som passar alla. Välj mellan flera oliak resfodral för hitta det som passar dig bäst.

Happy Golfer

Specialbagage

När du reser med dina golfklubbor är det viktigt att du hanterar dem som specialbagage. Informera flygbolaget om att du reser med golfutrustning när du bokar dina biljetter och kontrollera deras specifika regler och riktlinjer för att resa med golfklubbor. Vissa flygbolag kan ha särskilda krav eller avgifter för transport av sportutrustning.

Reglerna för att byta incheckat bagage till specialbagage, såsom en golfbag, varierar mellan flygbolag.

Här är en lista över flygbolag där sådana byten är möjliga eller inte:

Flygbolag

Ersätta ditt vanliga incheckade bagage med en golfbag

SAS

Ja

BRA flyg

Ja

Norwegian

Nej

KLM

Ja

Finnair

Nej

Ryanair

Nej

Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Happy Golfer

Skydd till golfklubbor

När du packar din golfbag för flygresan, tänk på följande:

  • Ta bort eventuella farliga föremål från din bag, såsom knivar eller verktyg.
  • Placera tunga föremål längst ner i bagen för att ge stabilitet.
  • Organisera klubborna i ordning för att minimera rörelse under transporten.
  • Fyll eventuella mellanrum i bagen med kläder eller handdukar för att förhindra att föremål rör sig fritt.
  • Märk din golfbag tydligt med dina kontaktuppgifter för att undvika förlust.

Med dessa tips i åtanke kan du känna dig trygg när du reser med dina golfklubbor. Kom ihåg att alltid dubbelkolla de senaste reglerna och riktlinjerna från flygbolaget innan du ger dig iväg. Nu är det bara att luta dig tillbaka, slappna av och se fram emot en trevlig golfferie!

Vad kostar det att flyga med golfklubbor?

I tabellen ovan kan du följa vilka flygbolag som tillåter ersättning av incheckat bagage med en golfväska. För dem som önskar inkludera ytterligare en golfväska utöver det tillåtna varierar prissättningen beroende på flygbolagets policy. Normalt sett ligger kostnaden för extra golfbaggage inom intervallet 300-500 kr, men det är viktigt att notera att prissättningen kan variera mellan olika flygbolag.

Det är smidigt att få information genom att besöka de officiella webbplatserna för olika flygbolag.

Direktflyg med golfbagen

Att resa med golfbag kan vara en nervig upplevelse, särskilt när det innebär mellanlandningar. Många föredrar alltid att boka direktflyg när de tar med sina golfbags. Varför? Jo, för att undvika den klump i magen som dyker upp varje gång man tänker på att den älskade golfutrustningen kanske hamnar på fel plats under en mellanlandning.

Med ett direktflyg slipper man den onödiga stressen. Man kan luta sig tillbaka, slappna av och vara trygg i vetskapen om att golfbagen är ombord från start till mål. Ingen risk för försvunna klubbor eller en frustrerande väntan vid bagagebandet.

Jesper Jegander Happy Golfer

Jesper Jegnader

Jesper är ansvarig för bloggen hos Happy Golfer.