blogg /

The Open Golf - världens äldsta golftävling

När spelas The Open 2024?

Från: Torsdag 18 Juli 2024

Till: Söndag 21 Juli 2024

Golfbana: Royal Troon, South Ayrshire, Scotland

The Open Championship

Royal Troon

Royal Troon's Old Course grundades 1878. År 2024 kommer det vara värd för sitt tionde Open.

Banans design, inleds med en försiktig öppning genom några av de mest imponerande links landskap som finns på några av Open-banorna. De avslutande 9 hålen är så tuffa att den rankas som en av de mest krävande avslutningarna i världen. Senast Troon var värd för mästerskapet var 2016, då Henrik Stenson segrade i en enastående duell med Phil Mickelson.

The Open Championship

The Open Championship, ofta kallad British Open, är en av de fyra stora mästerskapen inom professionell golf. Den är den äldsta av de fyra mästerskapen och spelas årligen i Storbritannien.

The Open Championship arrangerades för första gången år 1860 och är därmed världens äldsta golftävling. Den organiseras av The R&A (tidigare känt som Royal and Ancient Golf Club of St Andrews), som är en av de äldsta och mest prestigefyllda golforganisationerna.

Tävlingen spelas vanligtvis på någon av de prestigefyllda linksbanorna i Storbritannien. Platsen för The Open Championship ändras varje år och roterar mellan olika banor, inklusive kända platser som St Andrews, Royal Birkdale, Royal St George's och Royal Troon.

Återaktivera ditt golf-ID inom 2h

Spela på alla Sveriges banor mot greenfee. Endast 389kr / säsong

golf id inom 2h

Vinnare av The Open Championship


År

Spelare

Land

resultat

2023

Brian Harman

USA

-13

2022

Cameron Smith

Australien

-20

2021

Collin Morikawa

USA

-15

2019

Shane Lowry

Irland

-15

2018

Francesco Molinari

Italien

-8

2017

Jordan Spieth

USA

-12

2016

Henrik Stenson

Sverige

-20

Behöver du ett golf-ID?

Spela på alla Sveriges golfbanor för 389kr/år. Blixtsnabb registrering.

Happy Golfer

Bästa svenska placeringarna

Här är några av de bästa svenska placeringarna i The Open Championship genom åren:

  1. Henrik Stenson (2016): Henrik Stenson är den enda svensken som har vunnit The Open Championship. Han segrade år 2016 på Royal Troon Golf Club i Skottland. Stenson hade en episk duell med Phil Mickelson under den finalrundan och vann med ett slag, vilket gjorde honom till den första svensken att vinna en major-titel.
  2. Jesper Parnevik (1994, 1997): Jesper Parnevik har varit en framstående svensk golfspelare och har uppnått framgångar i The Open Championship. Han kom på andraplats år 1994 på Turnberry och delade andraplatsen igen år 1997 på Royal Troon.
  3. Henrik Stenson (2013): Innan han vann mästerskapet 2016, hade Henrik Stenson en imponerande prestation år 2013 när han kom på andraplats på Muirfield Golf Links. Han var nära att vinna men slutade två slag bakom vinnaren Phil Mickelson.

Henrik Stensson VS Phil Mickelson

Finalen i The Open Championship 2016 mellan Henrik Stenson och Phil Mickelson var en av de mest minnesvärda duellerna i tävlingens historia. Den ägde rum på Royal Troon Golf Club i Skottland.

Inför den sista rundan låg de båda spelarna i delad ledning.

Båda spelarna spelade på en otroligt hög nivå och gjorde en rad fantastiska slag. De utmanade varandra hårt och stod inför utmanande väderförhållanden med blåsiga förhållanden på den ökända linksbanan.

Stenson och Mickelson skapade avstånd till resten av fältet och drog ifrån medan de kämpade om segern. De gjorde flera birdies och eagles under rundan och pressade varandra till det yttersta.

Det var Henrik Stenson som till slut gick segrande ur striden. Han spelade en spektakulär finalrunda och avslutade med en åttonde birdie på det 18:e hålet. Stensons sista rundpoäng var 63 slag, vilket är en ny rekordnotering för lägsta runda i en major-tävling.

Det var en historisk seger för Stenson, eftersom han blev den första svensken att vinna The Open och den första européen att vinna mästerskapet på över 40 år.

Duellens kvalitet och Stensons imponerande prestation gör finalen 2016 till en av de mest hyllade i golfens historia, och det är en match som kommer att minnas länge.

Jag vill verkligen rekommendera den här videon till er som vill se en spektakulär match. Stenson VS Mickelson


Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Happy Golfer
Jesper Jegander Happy Golfer

Jesper Jegnader

Jesper är ansvarig för bloggen hos Happy Golfer.