Ta grönt kort

Nybörjarkurs i Stockholm

1295kr 

 • Allt du behöver för att spela golf i sverige.

 • EndagskursHappy Golfer Stockholm, 09-16.

 • Inga förkunskaper krävs.

 • Lån av utrustning ingår.

 • Lär dig spelets grunder, spelformer och regler.

 • Friskvårdsberättigat! Använd ditt friskvårdsbidrag.

 • 🚌 Transport från Cityterminalen + hotellfrukost 149kr - Spana in golfbussen.

Happy Golfer Omdömen

Så här tar du grönt kort

 • Steg 1 - Intensivkurs

  1. Gå vår intensivkurs

  Här lär du dig grunderna i golf. Från hur du svingar en golfklubba till vilka regler som gäller och hur du ska bete dig på golfbanan.

 • 2. Golfförbundets regelprov

  Genomför Svenska Golfförbundets digitala regelprov. Det finns ingen tidspress och du kan försöka hur många gånger som helst.

  Steg 2 - regelprov
 • Steg 2 - spelprov

  3. Fadderrunda / Spelprov

  Spela en runda tillsammans med någon (vem som helst) som har grönt kort. När du lyckas spela 9-hål på motsvarande hcp 54 har du klarat ditt spelprov! Du får försöka hur många gånger du vill.

star

Sen har du ditt gröna kort i golf!

Vanliga frågor och svar

Var är kursen?

Kursen hålls på vår golfklubb Happy Golfer Stockholm. Skälbyvägen 4, 147 91 Grödinge

Vilken tid börjar kursen?

Kursen startar 09.00 (samling 08.45 i klubbhuset).

Behöver jag kunna något?

Nej! Kursen kräver inga som helst förkunskaper. De flesta som går kursen har spelat mycket lite eller ingen golf förut.

Kommer jag få grönt kort?

När kursen är avslutad har du fått en gedigen golfutbildning. Det som återstår för att du ska få grönt kort är golfförbundets digitala regelutbildning och sen att du gör ett spelprov. Vi går igenom båda under kursen och för de allra flesta är det snabbt gjort efter kursen.

Kan jag misslyckas?

Det finns inga moment du kan misslyckas med under kursen. Efter avslutad kurs återstår spelprov och regelutbildning. Dessa moment gör du så många gånger det krävs för att lyckas.

Ingår lunch?

Lunch ingår inte i kursen men ca en timmes lunchpaus är inplanerad. I vårt klubbhus finns lunchrestaurang och kiosk.

Vad är det för åldersgräns?

Kursen har egentligen ingen åldersgräns. Vi rekommenderar att yngre barn har med en förälder under kursen.

Nybörjarkurs golf
Nybörjarkurs golf
Happy Golfer Stockholm
Nybörjarkurs golf
Nybörjarkurs golf
Mat Happy Golfer Stockholm

Gröntkortkurs i Stockholm

Om du är nyfiken på golf har vi kursen för dig! En intensivkurs i grupp på Happy Golfer Stockholm där du lär dig allt du behöver för att spela golf. Snabbt, enkelt och kul!

Att börja spela golf är enkelt!

Ta grönt kort i Stockholm med Happy Golfer - Inga förkunskaper krävs. Att börja spela golf har aldrig varit så lätt som det är nu! För dig som spelat lite förut och vet hur man svingar en klubba kan vår nätbaserade grönt kort kurs vara ett smidigt alternativ. Där lär du dig allt du behöver för att spela golf. Från vilken klubba man använder när, till hur golfförbundets regelutbildning fungerar. Grönt kort online är det snabbaste sättet att ta dig ut på golfbanan.


Om du känner att du behöver lite mer praktisk vägledning kan vår golfkurs i Stockholm vara ett bättre alternativ.


Vår grönt kort kurs på Happy Golfer Stockholm ger dig allt du behöver för att börja spela golf. Under en intensiv heldag lär vi dig golfens grunder, hur man svingar en klubba, hur du slår i bunkern samt vad som är viktigt i närspelet. Vi går såklart också igenom vilken regler som gäller på banan samt hur man spelar säkert och effektivt.


Det här får du i kursen

Golfkursen pågår under en dag mellan 08.30 - 15.00. Vi går igenom: halvsving, bunkerslag, chip/pitch, putt och uppträdande på green, fullsving, träklubbor samt det långa spelet. Kursen hålls delvis på träningsområdet och driving rangen, men också ute på banan där vi går igenom regler och teori. Du kommer också få en genomgång av material och utrustning.

Vad krävs för att börja spela golf?

Kursen är riktad mot helt nya golfare och är därför mycket grundläggande. Det finns inga moment du kan misslyckas med under kursen, och inga förkunskaper krävs. I kursavgiften ingår dessutom lån av all nödvändig utrustning så som klubbor och bollar. Många undrar om klädsel under golfkursen. Vi har inga krav på någon specifik “golfklädsel, så kom som du är men se till att ha bekväma kläder efter väder, och sköna skor. Vi kommer spendera största delen av kursen utomhus.


Det enda som inte ingår i kursen är ett aktivt golf-ID (medlemskap i en klubb). Det behöver du för att kunna boka starttid, registrera rundor och sänka ditt handicap. Vi erbjuder ett billigt golf-ID för endast 389 kr / år, registrerat inom 2 h. Kursen hålls på nya Happy Golfer Stockholm (Skälbyvägen 4, 147 91 Grödinge)