blogg /

Ludvig Åberg - Sveriges nya golfstjärna

Snabbfakta om Ludvig Åberg

Ålder: Född 31 Oktober 1999

Uppväxt: Eslöv, Sverige

Collage: Texas Tech

Utmärkelser: Vinnare av 2023 års DP World Tour Omega European Masters och RSM Classic, spelare i det segrande europeiska Ryder Cup-laget, tvåfaldig mottagare av Ben Hogan Award, medlem i det europeiska Ryder Cup-laget 2023, första spelaren att erhålla PGA Tour kort från PGA Tour University.

På jakt efter nya klubbor?

Låt oss hjälpa dig hitta rätt klubbor. Boka en custom fitting med våra duktiga experter.

Happy Golfer

Vem är Ludvig Åberg?

Ludvig Åberg är född och uppvuxen i Eslöv, Sverige, en stad i den södra delen av landet med en befolkning på ungefär 20 000.

Växte upp med att spela fotboll tills han vid 13 års ålder skiftade fokus till golf. Han spelade som central mittfältare, en position han uppskattade eftersom den var involverad i mycket av spelet och gav honom en känsla av kontroll.

Spelade golf på Eslöv Golfklubb i sin hemstad och återvänder dit varje gång han är hemma i Sverige.

Gick ett traditionellt gymnasium i hemstaden i ett år, varefter han blev antagen till den nationella idrottsgymnasiet - som samarbetar med det svenska landslaget - i Helsingborg och avslutade sina studier där. Den dagliga rutinen innebar träning på morgonen, akademiska studier därefter och träning igen på kvällen.

Hur mycket pengar har Ludvig Åberg spelat in?

Ludvig Åberg har spelat in $3,487,995 enligt PGA touren officella hemsida. Det är i svenska kronor 36 523 144 kr.

Vilka klubbor spelar Ludvig Åberg 2024?


VOKEY DESIGN SM10 WEDGES

Loft: 50.08F , 54.10S, 60.08M

Återaktivera ditt golf-ID inom 2h

Spela på alla Sveriges banor mot greenfee. Endast 389kr / säsong

golf id inom 2h

Vem är caddie till Ludvig Åberg?

Ludvig Åbergs caddie under hans otroliga tidiga framgång var Jack Clarke. Men som först rapporterades av NBC Sports valde Åberg att ersätta Clarke i slutet av säsongen 2023 med Joe Skovron.

Så, vem är Joe Skovron, Åbergs nya caddie? Här är vad du behöver veta om Åbergs caddie...

Joe Skovron, en pensionerad college golftränare, har burit bagen i över 50 majors och tog rollen som Åbergs caddie innan svensken ens hade spelat i en.

Skovron är mest känd för att ha varit caddie åt Rickie Fowler i 13 år. Detta samarbete avslutades i augusti 2022, och Skovron arbetade sedan för en annan av golfs mest lovande unga talanger, Tom Kim.

Åberg i Rydercup

Ludvig Åberg var en överraskande kaptenens val för Team Europe i Ryder Cup 2023. Trots sin unga ålder, 23 år, bekräftade han snabbt sitt värde när han spelade tillsammans med Viktor Hovland under fredagsmorgonens foursomes-session. Duon besegrade Max Homa och Brian Harman med 4 och 3, vilket blev en historisk seger för hela laget. Team Europe ledde 4-0 efter fredagsmorgonens foursomes-session för första gången någonsin och banade väg för deras slutgiltiga seger med 16,5 mot 11,5.

Men Åberg och Hovland stannade inte där när det gällde att göra historia. På lördagsmorgonen mötte duon de amerikanska stjärnorna Brooks Koepka och Scottie Scheffler. På papperet verkade det som en match som borde gynna amerikanerna, men Hovland och Åberg utfärdade en imponerande seger med 9 och 7 - en rekordstor segermarginal.

Vill du börja spela golf? Ta grönt kort online med Happy Golfer! 995kr - starta direkt

Jesper Jegander Happy Golfer

Jesper Jegnader

Jesper är ansvarig för bloggen hos Happy Golfer.