När öppnar golfbanorna 2023?

När öppnar golfbanorna

Det är en ständig fråga och bor man i de södra delarna av Sverige så är ofta svaret: Det är alltid öppet! Tyvärr är inte alla lika lyckligt lottade som skåningarna i Sverige utan många får vänta ut våren.

I April 2022 slog vi upp portarna till Happy Golfer Stockholm! Läs mer och boka starttid från 200 kr.

När banorna öppnar är såklart olika och det kan också vara svårt att veta vilka banorna som är öppna med vanliga ordinare greener och inte.

Det bästa för att du skall ha koll på senaste statusen på banorna, vilket kan variera från dag till dag i och med frost, är att besöka varje golfklubbs facebooksida där de flesta brukar uppdatera frekvent om Rangen eller banan har öppnat. När du spelar din första runda behöver du ett aktivt golf id och ett medlemskap. Vi kan stå till tjänst med ett greenfeemedlemskap inom 1h. Vi kan också hjälpa dig att ta grönt kort och svara på alla dina frågor via vår support.

Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Golfhäftet
Happy Golfer

När öppnar golfbanorna 2023?

Övervintringen för sveriges golfbanor 2023 är bra! Flera banor öppnar i år lika tidigt som förra årets rekordtidiga start.

Mina två tips för att hålla koll på vilka banor som är öppna är:

Det som är viktigast för att en golfbana skall öppna är att det är fritt från frost men också att marktemperaturen skall vara runt 7-8 grader för det är först då gräset börjar växa. Det är tyvärr vanligt att man släpper på för mycket spel innan det börjar växa om det ser grönt ut. Gör man det får man ingen återväxt i gräset utan gräset kommer att slitas ut för snabbt och hinner inte återhämta sig.

Det absolut sämsta för en golfbana och greenerna är den omtalade isbränna. Isbrännan kommer utav att det fryser till is ovanpå gräset vilket gör att det inte kan andas ordentligt. Ligger isen för länge dör då gräset och isbrännan är ett faktum.

Hur man skall göra för att övervintra sin golfbana och få till en så tidig säsongsstart är vida omtvistat och är man intresserad av att djupdyka lite i detta så kan jag rekommendera att ni följer banbloggen på golf.se där man får följa bankonsulenter och banchefernas gedigna arbete med att få till fina spelytor. Det är troligtvis de somoftast får höra frasen

-När öppnar golfbanorna?


På jakt efter nya klubbor?

Låt oss hjälpa dig hitta rätt klubbor. Boka en custom fitting med våra duktiga experter.

Boka Fitting
Happy Golfer

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se!

Vi använder kakor för att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Läs mer i vårCookie policy