blogg /

När öppnar golfbanorna 2024?

Det är en ständig fråga och bor man i de södra delarna av Sverige så är ofta svaret: Det är alltid öppet! Tyvärr är inte alla lika lyckligt lottade som skåningarna i Sverige utan många får vänta ut våren.

 • Pro v1 golfbollar
  Titleist Pro V1 - Dussin

  Medlemspris: 543 kr

  (ord.pris 649 kr)

 • TaylorMade Qi10 driver
  TaylorMade Qi10 Driver

  Medlemspris: 5736 kr

  (ord.pris 6999 kr)

 • SM10 Vokey wedge
  Titleist SM10 Tour Chrome

  Medlemspris: 1800 kr

  (ord.pris 2199 kr)

 • Srixon AD333 - Dussin

  Medlemspris: 249 kr

  (ord.pris 349 kr)

Status för golfbanor i Sverige 2024

När banorna öppnar är såklart olika och det kan också vara svårt att veta vilka banorna som är öppna med vanliga ordinarie greener eller inte.

Här är status över alla golfbanor i Sverige just nu. Kartan är ifrån Facebookgruppen: Status golfbanor Sverige.

När öppnar golfbanorna 2024?

Mina två tips för att hålla koll på vilka banor som är öppna är:

Det som är viktigast för att en golfbana skall öppna är att det är fritt från frost men också att marktemperaturen skall vara runt 7-8 grader för det är först då gräset börjar växa. Det är tyvärr vanligt att man släpper på för mycket spel innan det börjar växa om det ser grönt ut. Gör man det får man ingen återväxt i gräset utan gräset kommer att slitas ut för snabbt och hinner inte återhämta sig.

Det absolut sämsta för en golfbana och greenerna är den omtalade isbränna. Isbrännan kommer utav att det fryser till is ovanpå gräset vilket gör att det inte kan andas ordentligt. Ligger isen för länge dör då gräset och isbrännan är ett faktum.

Hur man skall göra för att övervintra sin golfbana och få till en så tidig säsongsstart är vida omtvistat och är man intresserad av att djupdyka lite i detta så kan jag rekommendera att ni följer banbloggen på golf.se där man får följa bankonsulenter och banchefernas gedigna arbete med att få till fina spelytor. Det är troligtvis de som oftast får höra frasen

-När öppnar golfbanorna?


Golfhäftet Plus

Spela för halv greenfee på 1200 golfbanor i Europa. Beställ golfhäftet plus för endast 595kr

Happy Golfer

Det här behöver du ha koll på innan din golfrunda

Det bästa för att du skall ha koll på senaste statusen på banorna, vilket kan variera från dag till dag i och med frost, är att besöka varje golfklubbs facebooksida där de flesta brukar uppdatera frekvent om Rangen eller banan har öppnat. När du spelar din första runda behöver du ett aktivt golf id och ett medlemskap. Vi kan stå till tjänst med ett greenfeemedlemskap inom 1h. Vi kan också hjälpa dig att ta grönt kort och svara på alla dina frågor via vår support.

På jakt efter nya klubbor?

Låt oss hjälpa dig hitta rätt klubbor. Boka en custom fitting med våra duktiga experter.

Happy Golfer

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på discoveryplus och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se!