Den kompletta guiden inför Ryder Cup 2023

När spelas Ryder Cup 2023?

Från Fredag 29 September 2023

Till Onsdag 1 Oktober 2023

Var spelas Ryder Cup 2023

Ryder Cup 2023 kommer att spelas på Marco Simone Golf and Country Club, belägen nära Rom, Italien. Detta blir första gången som Ryder Cup hålls i Italien, vilket är en milstolpe för golf i landet. Marco Simone Golf and Country Club är en toppklassig golfbana som förväntas erbjuda en spännande och utmanande upplevelse för både spelare och publik.

Återaktivera ditt golf-ID inom 2h

Spela på alla Sveriges banor mot greenfee. Endast 389kr / säsong

Beställ nu
golf id inom 2h

Vad är Ryder Cup?

Ryder Cup är en av de mest prestigefyllda golfturneringarna i världen och hålls vartannat år. Det är en lagtävling mellan de bästa professionella golfspelarna från Europa och USA.

Ryder Cup består av matcher mellan spelarna från USA och Europa. Det är tre olika spelformer under tävlingen, foursome, fourball och singlar. I foursome spelar två lag bestående av två spelare vardera, där spelarna slår varannan gång och delar på samma boll. I fourball spelar också två lag med två spelare vardera, men varje spelare spelar sin egen boll och lagets bästa resultat på varje hål räknas. Singlarna spelas som matchspel, där en spelare från vardera lag möter varandra i en head-to-head-tävling över 18 hål. I matchspel är det antalet vunna hål som avgör, snarare än det totala antalet slag över alla 18 hålen, vilket är fallet i slaggolf.

Ryder Cup sträcker sig över tre dagar, där de två första dagarna består av foursome och fourball-matcher, medan den tredje och sista dagen är reserverad för singelmatcher. Totalt spelas 28 matcher under turneringen, och varje vunnen match ger ett poäng till laget. Ett oavgjort resultat, eller delad match, ger ett halvt poäng till båda lagen. Det lag som först når 14,5 poäng vinner Ryder Cup. Om det blir oavgjort, 14-14, behåller det lag som senast vann turneringen titeln.

När startade Ryder Cup

Ryder Cup startades första gången 1927. Den första tävlingen spelades mellan professionella golfspelare från USA och Storbritannien på Worcester Country Club i Massachusetts, USA. Sedan dess har Ryder Cup blivit en av de mest prestigefyllda tävlingarna i golfvärlden och spelas vartannat år mellan USA och Europa.

Vill du börja spela golf? Ta grönt kort online med Happy Golfer! 995kr - starta direkt

Vilken kanal sänder Ryder Cup 2023

Ryder cup 2023 kommer sändas på Viaplay.

Ibland sänds tävlingar i någon av NENT Groups linjära kanaler, såsom TV10.

Kommentatorer på Viaplay 2023

Svenska kommentatorer: Tobias Bergman, Peter Hedblom, Caroline Hedwall, Carin Hjalmarsson, Per-Ulrik Johansson, Johan Ryström, Anders Sjöstrand.